Újabb díj a Radnótiban

Az eSzínház működtetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért hazai és határon túli színházak, valamint független társulatok számára hirdetett szeptemberben online színházi fesztivált. A szakmai zsűri döntése alapján Pál András, a Radnóti Színház művésze kapta az eSzínház Fesztivál legjobb férfi főszereplőjének járó díjat, a MOLIÈRE – the passion című előadásban nyújtott alakításáért.

Pál András 2013-óta tagja a Radnóti társulatának. Jelenleg a repertoáron az Egy piaci nap, a 10, a Csapodárok, a Kezdhetek folytatódni, a III. Richárd, Futótűz és A párnaember című előadásokban láthatjuk. Legutóbb a színház idei első bemutatójában, a Vad nyomozókban szerepel.

A Radnóti működésének alapja a kiemelkedő klasszikus és kortárs, nemzetközi és magyar irodalmi alapanyagokra, markáns rendezői vízióra és erős színészi alakításokra épülő, kamarajellegű, igényes művészszínházi munka” – mondja Kováts Adél, a színház igazgatója, és ennek kiemelt képviselője volt a Hegymegi Máté rendezte MOLIÈRE – the passion című 2019 őszén bemutatott előadásunk. A Radnótiban már nem, de streamen októbertől bármikor látható az eSzínház oldalán. „Megtisztelő számunkra, hogy törekvéseinket idén három fiatal művészünk díjazása is elismeri, hisz’ Rusznák András kapta a Kaszás Attila-díjat, a Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Nagy Péter István kapta a legígéretesebb pályakezdő kategória díját, most pedig Pál András nyerte el az eSzínház legjobb férfi főszereplőjének járó díjat.”