AKADÁLYMENTESSÉG

Színházunk akadálymentes környezetben várja a kerekesszékes, idős, mozgásában korlátozott, siket, nagyothalló, valamint segítő kutyával érkező nézőit. A Radnóti Színház akadálymentességét az Access4you tanúsította és minősítette. A részletes akadálymentességre vonatkozó információk és a hozzájuk kapcsolódó fotók az Access4you adatbázisában található adatlapon elérhetők.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A színház bejárata, a bejárati előtérben található jegypénztára és büféje akadálymentesen megközelíthető, az előcsarnokban a közlekedés kerekesszékes vendégeink számára akadálymentesen biztosított.  A hallássérültek és mozgáskorlátozottak az akadálymentes színházélményhez kiegészítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Számukra előre foglalt helyeket biztosítunk, amelyeknél figyelembe vesszük az igényeiket. A szolgáltatásokért keresse Jegyirodánkat a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mail-címen vagy telefonon: 06 1 322 1071.

HALLÁSSÉRÜLTEKNEK (siketeknek, nagyothallóknak)

A nagyothalló emberek számára az indukciós hurok az emeleti erkélyhelyekről használható. A színház időszakosan műsorra tűz egy-egy színdarabot jelnyelvi tolmácsolással. Az érintettek az erkélyről követhetik az előadást, ezekre a helyekre a jegyfoglalás a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mail-címen lehetséges vagy telefonon: 06 1 322 1071.

A jegypénztárban, valamint a színház egyéb szolgáltatásai esetén jelnyelvi szolgáltatás nem elérhető. A színház egyéb helyiségeiben indukciós hurok nem található.

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAKNAK (kerekesszékeseknek, időseknek, mozgásukban korlátozottaknak)

A színház munkatársai felkészülten várják és örömmel segítik a kerekesszékkel élő nézőket.

Megközelítés

A helyszínt gyalogosan és kerekesszékkel, illetve tömegközlekedési eszközzel a Nagymező utca felől lehet megközelíteni. Az épület előtti járdafelület lejtése, szélessége megfelelő, burkolata szilárd, egyenletes. A környező utcákból (Andrássy út, Paulay Ede utca) ide vezető járdák szintén kellően szélesek, egyenletesek. A közelben található gyalogátkelő helyek süllyesztett szegélyekkel rendelkeznek. A burkolatok csatlakozásánál helyenként 2-5 cm szintkülönbség található. A Paulay Ede utca – Nagymező utca kereszteződésében található gyalogátkelő szegélyeinél szintkülönbség nem található, ugyanakkor az úttesten nincs felfestés. Az ide érkező vendégek a környező utcákban található közterületi parkolóhelyeket használhatják. A közelben, a Paulay Ede utcában, valamint a Nagymező utcában is található kijelölt akadálymentes parkolóhely.

Bejárat – bejutás

Az épület főbejárata a Nagymező utca felől nyílik. A bejáratnál nincs szintkülönbség, a bejárati ajtó manuálisan nyitható kétszárnyú ajtó.

Belső közlekedés

Az épületen belüli közlekedés az előcsarnokban, valamint az ott található szolgáltatások között (az előtérben a jegypénztár, az előcsarnokban a büfé, ruhatár, nézőtéri bejárat) kerekesszékes emberek számára is akadálymentes. A mosdók az épület alagsorában találhatók, ahová csak lépcsőn lehet lejutni. A színházteremben az ajtó mögött a nézőtér felőli oldalon a padló rámpa-szerűen emelkedik (15%), a nézőtér a színpad irányába 2%-ot lejt. A nézőtéren belüli közlekedés kerekesszékkel is akadálymentes. A kerekesszékes megfordulás a színházteremben csak két ponton, a két kerekesszékes nézőhelyen lehetséges. A kerekesszékes nézőhelyek a nézőtér két oldalán találhatók. A földszinti nézőtér egyidejűleg legfeljebb 2 kerekesszékes néző fogadására alkalmas. A színházterem kétszintes, az erkélyre lépcsőn keresztül lehet feljutni, így kerekesszékkel nem megközelíthető és ez mások (idős, mozgásában korlátozottak) számára is nehézséget okozhat, mivel korlát a lépcsősornak csak egy szakasza mellett található. 

Szolgáltatások

A színház előcsarnokban található szolgáltatásai akadálymentesen megközelíthetőek. A színház mosdója az épület alagsorában található, akadálymentes mosdó nincs. Az előcsarnokban található jegypénztár, a ruhatári pult, valamint a büfé kerekesszékes emberek számára is akadálymentesen megközelíthető.

Előadásonként 4 kerekesszékes nézőnek tudunk helyet biztosítani pótszék áron. A kísérőjegy szintén lehet pótszék, de választhatja a támlásszékeket is az adott helyáron.

A részletes akadálymentességi információk a képre kattintva érhetők el.

Fotó: Csoszó Gabriella