Menj haza színházba!

KEZDHETEK FOLYTATÓDNI – Pál András és Rozs Tamás Petri György Estje

rendező: 
VALCZ PÉTER

Október 7-én, pénteken 19.00-től október 9., vasárnap 23.59-ig látható az eSzínház felületén, Pál András és Rozs Tamás Petri György estje, a Kezdhetek folytatódni.

Mikor nem írok verset: nem vagyok  – írta Petri György, költőként, ahogy a színész sem színész, ha nem játszik épp, csak úgy, mint a csellista, ki hangszere nélkül csupán a sarokban fészkelődő ujjpercegés. Legyen már egy este, ahol Petri is van, meg az összes többi nő, nem csak Mari, van egy élő színész, s hangra pendül a csellista is. Legyen egy este, ahol az ember is nézővé válhat, ülhet és figyelhet egy asztalnál, annak két oldalán, és mindezt azért, hogy eljussunk az est végére, mikor elmondhatjuk, hogy volt egy este, ahol Petri is volt.

Az előadás az Ördögkatlan Fesztivál közreműködésével jött létre, 2017 novembere óta játsszuk folyamatosan a Keres Emil Próbateremben, de – kis túlzással mondhatjuk, hogy – nincs olyan fesztivál vagy város, ahol ne fordult volna meg ez a zenés irodalmi est.   

A Radnóti öt előadása bármikor elérhető az eSzínház platformján: a MOLIÈRE – the passion, Asztalizene, Castel Felice, Iván, a rettenet és a színArany.

Térey János:

Asztalizene

rendező: Bagossy László
időtartam: 100 perc

Bulgakov Vecsei-átiratban:

Iván, a rettenet

rendező: ifj. Vidnyánszky Attila
időtartam: 130 perc

Hamvai Kornél:

Castel Felice

rendező: Valló Péter
időtartam: 100 perc

SZÍNARANY

rendező: Szilágyi Bálint
időtartam: 80 perc

Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel:

MOLIÈRE – the passion

rendező: Hegymegi Máté
időtartam: 165 perc

 

 

Radnóti… Otthon

 

 

 

Keverj egy koktélt vagy csak tölts egy szódát, lehetsz kígyóbőr öltönyben vagy flip-flop papucsban, karanténban vagy útközben, a neten elérsz minket.

 

xxx