Menj haza színházba!

RUZANTE (ANGELO BEOLCO) A CSAPODÁR MADÁRKA CÍMŰ MŰVE ALAPJÁN ÍRTA: PEER KRISZTIÁN: Csapodárok | rendező: Szőcs Artur

Augusztus 5-én pénteken 19.00-tól  augusztus 12. péntek 23.59-ig látható az eSzínház felületén a Csapodárok.

Hiába telt el a keletkezése óta csaknem ötszáz év, Angelo Beolco, közismertebb nevén Ruzante komédiája, A csapodár madárka, vagyis a fiatal feleség és az őt körülügyeskedő és -udvaroló három férfi, a férj, a koma és a katona széles ecsetvonásokkal megfestett vígjátéki története a mai napig a színpadok kedvelt darabja. Bár a maga korában nem egyszer illetlennek bélyegzett reneszánsz komédia korának jellegzetes paraszti és városi figuráit ábrázolja vaskos realizmussal, mégis olyan képet fest az emberi esendőségről, amely minden kor számára ismerőssé teszi. A Radnóti számára a friss Baumgarten-díjas Peer Krisztián, a kortárs magyar költészet különleges hangú alkotója készített a darabból új átiratot. Peer könnyed szemtelenséggel reflektál a darab keletkezésének korára és az azóta eltelt időre; átiratában a korabeli figurák, ügyeskedéseik és viszonyaik kortárs életfilozófiákként és kapcsolati dinamikákként jelennek meg. A Radnótiban először rendező Szőcs Artur ebből az újragondolt, az embert gyarlóságában is szeretetteli humorral megmutató, szerkesztésében ízig-vérig ruzantei darabból készít magunkkal játékos szembenézésre késztető előadást.

A Radnóti öt előadása bármikor elérhető az eSzínház platformján: a MOLIÈRE – the passion, Asztalizene, Castel Felice, Iván, a rettenet és a színArany.

Térey János:

Asztalizene

rendező: Bagossy László
időtartam: 100 perc

Bulgakov Vecsei-átiratban:

Iván, a rettenet

rendező: ifj. Vidnyánszky Attila
időtartam: 130 perc

Hamvai Kornél:

Castel Felice

rendező: Valló Péter
időtartam: 100 perc

SZÍNARANY

rendező: Szilágyi Bálint
időtartam: 80 perc

Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel:

MOLIÈRE – the passion

rendező: Hegymegi Máté
időtartam: 165 perc

 

 

Radnóti… Otthon

 

 

 

Keverj egy koktélt vagy csak tölts egy szódát, lehetsz kígyóbőr öltönyben vagy flip-flop papucsban, karanténban vagy útközben, a neten elérsz minket.

 

xxx