Pedagógus + Radnóti

 

AKCIÓBAN A PEDAGÓGUSOK – SZÍNHÁZ ÉS MÓDSZERTAN 

Szeretnéd, hogy a diákjaid végre aktívvá váljanak? Részt vegyenek, és részt akarjanak venni a saját tanulási folyamatukban? Önálló belátásokra jussanak a tananyag kapcsán? Te pedig az ő valós helyzetükre reagálva tudd vezetni az órát? Erre kínálunk egyedi megoldást akkreditált képzésünkkel:

2024. március 2-án 60 órás és 60 kreditet érő képzést indít a Radnóti Színház és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Bevezetés az akciómódszerek világába – Kihívások a tanteremben, az iskolában címmel. A képzés magában foglal 5 szombati módszertani napot és két színházi előadást felkészítéssel és feldolgozással.

Mit lehet ezen a kurzuson tanulni?

Egyszerű, könnyen bevethető, interaktív technikákat, amelyek

  • olyan szemléletet adnak, amely az oktatásra mint közös alkotásra tekint, melyben a diákok aktív résztvevők, nem passzív befogadók;
  • plasztikusabbá, élményszerűbbé teszik az oktatást;
  • aktívvá és motiváltabbá teszik a diákokat;
  • élvezhetőbbé és befogadhatóbbá teszik a tananyagot;
  • előhívják a diákok kreativitását;
  • fejlesztik az empátiát és a felelősségtudatot.

Miért a színház?
A kurzus során két színházi előadást fogunk közösen megnézni a Radnóti Miklós Színházban, és az előadásokhoz kapcsolódva  konkrét példákon keresztül mutatjuk be, hogyan lehet játékosan előkészíteni, majd feldolgozni egy esztétikai élményt akciómódszerekkel. 

Kiknek ajánljuk?
Minden tanárnak, szaktól függetlenül, aki keresi azokat az eszközöket, amelyek demokráciára, kritikus gondolkodásra, empátiára nevelnek. Osztályfőnököknek, akik jobb osztályközösséget szeretnének, magyartanároknak, történelemtanároknak, rajztanároknak, akik műalkotásokat akarnak közelebb hozni a diákokhoz, nyelvtanároknak, akik egy más kultúrát, más nyelvet közvetítenek, és persze reálszakos tanároknak is, akik dramatikus eszközökkel élőbbé, kézzel foghatóbbá tehetik a nehéz elméleti kérdéseket.

A képzésről további információ itt olvasható.

Jelentkezni 2024. február 22. éjfélig, a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu lehet.

MIT NYÚJT MÉG A P+R PROGRAM?

A P+R-es pedagógusok…

…számára előregisztrációs lehetőséget biztosítunk az új bemutatók ingyenes főpróbáira.
…a nagyközönségnél korábban értesülnek a Radnóti havi műsortervéről.
…számára lehetőség van a műsor megjelenése előtti jegyfoglalásra maguk és osztályaik számára.
…mostantól már egy lapozgatható online prospektusból is válogathatnak az előadások befogadását és feldolgozását segítő Többlépcsős foglalkozásokból.

A P+R programról bővebb információ kérése, illetve jelentkezési lehetőség a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen keresztül lehetséges.