Pedagógus és Radnóti

A Radnóti fontos „parkolóhelye” nem csak a diákoknak, de a pedagógusoknak is!

A 2017-ben elindult pedagógusoknak szóló programunkkal célunk, hogy szorosabbá fűzzük a tanárok, az oktatási intézmények és a színház közötti kapcsolatot. A kikapcsolódás és a feltöltődés mellett a Radnóti pedagógus programja tanítási inspirációt, drámapedagógiai munkamódszerek megismerésének lehetőségét is nyújtja.

A P+R programjainkon való részvétel díjmentes, kivételt képez ez alól a Radnóti Színház előadásainak megtekintése, melyre 50%-os kedvezményű kísérőjegyet biztosítunk.

MIBŐL ÁLL A P+R PROGRAM?

A P+R-es pedagógusok…
… rendszeresen részt vehetnek a RIM pedagógusok számára rendezett workshopjain, melyek általában a Radnóti Színház valamely előadásához kapcsolódnak.
… a nagyközönségnél korábban értesülnek a Radnóti havi műsortervéről.
… számára lehetőség van a műsor megjelenése előtti jegyfoglalásra maguk és osztályaik számára.
… a Radnóti repertoáron lévő előadásait 50%-os kedvezménnyel tekinthetik meg. Amennyiben osztályaikkal együtt érkeznek, úgy díjmentesen vehetnek részt a Radnóti előadásain (10 fő után 1 díjmentes jegy érvényesíthető).
… számára előregisztrációs lehetőséget biztosítunk az új bemutatók főpróbáira.

P+R tagok számára elérhető eddigi programjaink:
 • Pedagógus Tan-évadnyitó
  A RIM évadnyitó találkozója pedagógusoknak, melynek keretében hírt adunk az évad programjairól, illetve a P+R eddigi eredményeiről. És persze közösen ki is próbálunk néhány játékos formát.
 • P+R workshop
  Más néven Pedagógus workshop, a RIM előadásokhoz kapcsolódó, felnőtteknek szóló, általában 2 órás foglalkozása.
 • P+R főpróba
  A Radnóti színház új bemutatóinak házi főpróbáira a P+R-es pedagógusoknak csoportos előadásnézési lehetőséget biztosítunk.
 • Főpróba beszélgetés
  Beszélgetés az alkotókkal egyes főpróbák előtt az új előadásokhoz kapcsolódóan.
 • E-irodalom magyartanároknak
  A MÉR, vagyis a Magvető és Radnóti online workshopja, melynek során kortárs magyar művekkel foglalkozunk, beszélgetünk, játszunk, alkotunk.
 • Közönségtalálkozó
  A P+R-es pedagógusok osztályai számára biztosított beszélgetés az alkotókkal.
 • Kulisszanyitogató
  A P+R-es pedagógusok osztályai számára biztosított kulisszajárás, melynek során betekinthetnek a színfalak mögé, találkozhatnak a színházi háttérdolgozókkal, akik mesélnek a munkájukról. Időtartama: 45 perc, az előadást megelőzően 17:15-18:00 között.


A P+R programról bővebb információ kérése, illetve jelentkezési lehetőség a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen keresztül lehetséges.

fotó: Gerencsér Anna