Pedagógus és Radnóti

A Radnóti fontos „parkolóhelye” nem csak a diákoknak, de a pedagógusoknak is!

“…ezer úton ezernyi csillag
elindult a sötétség pereméről,
hogy az égbolt tátongó közepén
közös ragyogást alapítsanak.”

Pilinszky János: A nap születése

Decemberi P+R workshopunkon a közös ragyogás élményével szeretnénk meglepni a pedagógusokat. A játék során minden feladatot és teendőt kikapcsolunk, és csak önmagunkra figyelünk. Megkeressük az ünnep fényét, a belső fényt, megajándékozzuk a lelkünket nevetéssel, verssel, színekkel, zenével és csönddel…

A workshop első részében drámapedagógiai játékokkal készülünk, melyek a téli szünet előtti utolsó tanítási napokon az osztályteremben is játszhatók, feloldják a hangulatot vagy éppen meghittebbé varázsolják az osztálykarácsonyt. A délután második felében pedig Szendrey Gitta művészetterápiával segíti a befelé figyelést és az ünnepre hangoló alkotást.

Időpont: 2021. december 18. 14.00-17.00
Helyszín: Keres Emil Próbaterem (Andrássy út 31.)

A workshopot tartják: Durst Móni, Mlynarik Julcsi, Szendrey Gitta

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztráció ITT.

A regisztráció határideje: december 15., szerda

A 2017-ben elindult pedagógusoknak szóló programunkkal célunk, hogy szorosabbá fűzzük a tanárok, az oktatási intézmények és a színház közötti kapcsolatot. A kikapcsolódás és a feltöltődés mellett a Radnóti pedagógus programja tanítási inspirációt, drámapedagógiai munkamódszerek megismerésének lehetőségét is nyújtja.

A P+R programjainkon való részvétel díjmentes.

MIBŐL ÁLL A P+R PROGRAM?

A P+R-es pedagógusok…
… részt vehetnek a Pedagógus Tan-évadnyitó találkozóján, melynek keretében hírt adunk az évad programjairól, illetve a P+R eddigi eredményeiről. És persze közösen ki is próbálunk néhány játékos formát.
… rendszeresen részt vehetnek a RIM pedagógusok számára rendezett havi rendszerességű workshopjain, melyek általában a Radnóti Színház valamely előadásához kapcsolódnak.
… a nagyközönségnél korábban értesülnek a Radnóti havi műsortervéről.
… számára lehetőség van a műsor megjelenése előtti jegyfoglalásra maguk és osztályaik számára.
… számára előregisztrációs lehetőséget biztosítunk az új bemutatók főpróbáira.

A P+R programról bővebb információ kérése, illetve jelentkezési lehetőség a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen keresztül lehetséges.

fotó: Gerencsér Anna
xxx