ELÉG – kiállítás 16 kiáltásból 

110 fotó, 18 színész, 16 ügy – ez az Elég című kiállításunk számokban, amelyet március 20-án, szerdán 17.00-kor nyitunk meg színészeink részvételével az Eötvös10 Pincegalériájában és amely öt héten át, április 28-ig várja az érdeklődőket. 

A HBLF Sokszínűségi díjat nyert fotósorozatot Csoszó Gabriella készítette. Az előző évadban indult kampányban színészeink állást foglaltak a számukra is fontos társadalmi kérdésekben, ezzel is ráirányítva a figyelmet közös, ám problémás ügyeinkre, amelyeket rendszer szinten kellene megoldani, mint például az állami gondozottak helyzete, a lakhatási válság, az oktatás helyzete vagy a gyűlöletkeltés. Színházunk nem elégszer írja, kiáltja, hogy “mondani, mondani, mondani kell a dolgokat”, hát mondjuk, mutatjuk és meg is vitatjuk. A kiállítás ideje alatt ugyanis egyes ügyeket fókuszba helyezve szakmai beszélgetéseket tartunk, valamint színész-tárlatvezetéssel is készülünk.

A kiállított fotográfiák megvásárolhatók:

A műtárgyak egyedileg és sorozatban történő értékesítését az INDA Galéria végzi.
Telefon: +36 70 316 4472 Tallér Ágnes
e-mail: info@indagaleria.hu

A fotográfiák mellett az ügyek 16 plakátja megvásárolható a Radnóti Miklós Színház Jegyirodájában.
Az ügyeket töretlenül szolgáló civil szervezeteket a Radnóti Miklós Színház a képek és plakátok eladásából származó bevételből is támogatja.
 

A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, akinek számos rangos kiállítás fűződik a nevéhez, többek között a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központ állandó tárlata, kiemelt szakmai partnerünk az INDA Galéria ami közel húsz éve szervez kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat Király utcai lakásgalériájában és vesz részt hazai és nemzetközi művészeti vásárokon, az Eötvös10 pedig azon kívül, hogy akadálymentesen is megközelíthető helyet ad a tárlatnak, bekapcsolódik a szakmai beszélgetések és a tárlatvezetések lebonyolításába is. A három VI. kerületi intézmény együttműködésében létrejött rendezvény a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.

Támogatott civil szervezetek:

NANE – Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület
Utcáról Lakásba! Egyesület
Karaván Színház  és Művészeti Alapítvány
Igazgyöngy Alapítvány
Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
InDaHouse Hungary Egyesület
Van Helyed Alapítvány
Konkáv Alapítvány
ArtMan Egyesület
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség
Tanítanék Mozgalom
Amnesty International
Oltalom Karitatív Egyesület
TASZ – Társaság a Szabadságjogokért