Tanárok megbecsültsége

ÉLETEK A PÁLYA SZÉLÉN 

„A Radnóti színészei választottak egy számukra személyesen is fontos ügyet, amit szívvel-lélekkel és arccal képviselnek. Az idei színészfotók is ennek szellemében készültek. Csoszó Gabriella fotóművészt és aktivistát kértük fel, hogy készítsen 14 dokumentarista stílusú fotósorozatot 15 radnótis színésszel 14 érzékeny ügy mellett kiállva. Azért is sorozatban gondolkodtunk, hogy több napig foglalkozhassunk egy üggyel.” – Kováts Adél

MARTIN MÁRTA

A tanárok helyzetére, megbecsültségének fontosságára hívom fel
a figyelmet. Érintett vagyok, édesanyám pedagógus volt, az unokám most kezdte a gimnáziumot, de az érzékenységem is azt diktálja, hogy nem lehet a tanárválság mellett szó nélkül elmenni.

Régen sem tartozott a túlfizetett réteghez a pedagógustársadalom,
de legalább volt megbecsültségük. Ma se pénzük, se presztízsük.

 
A diákok sokfélék, nagyon különböző családi háttérrel érkeznek az iskolába, de a tanártól ugyanazt a tudást, szemléletet és gondolkodásmódot kapják; a tanítványok tudják, “a legjobb tanító nem az agyba, hanem a szívbe ülteti el a szándékot.” Ezért sem engedhetjük, hogy a jobb megélhetés reményéért elhagyják a pályájukat.

Több megbecsülést és tisztességes béreket a tanároknak!

Törley Katalin pedagógussal

Én már nem tudok kimenni tüntetésekre, de abban bízom, hogy van egy komoly és nagyszámú réteg, meg erő ebben a társadalomban: szülők, nagyszülők, diákok és pedagógusok, akik a kiállásukkal tenni tudnak azért, hogy ez megváltozzon, hogy a tanárok ne a pálya szélén érezzék magukat!
Fotók: Csoszó Gabriella