A Radnóti színésze nyerte el a Kaszás Attila-díjat

Rusznák András, a Radnóti Színház színésze nyerte el a magyar színházi élet egyik jelentős elismerését, a Kaszás Attila-díjat, melyet azok a színművészek kaphatnak meg, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet vállaltak társulatukon belül.

Az idén 37 éves Rusznák András 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahonnan Tatabányára szerződött, majd két évig szabadúszóként dolgozott és 2012-ben a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. 2016-tól pedig a Radnóti színház tagja, ahol A párnaember, a Csapodárok, a Futótűz, a Gloria, a III. Richárd című darabban, illetve az új évad bemutatói közül a Vad nyomozók, az Egy csepp méz, a Don Carlos, a Travesztiák, illetve az Antigoné darabokban láthatjuk.

„Ahogy ő hozzányúl egy anyaghoz, ahogy a hagymáról lefejti a rétegeket…, ahogy aztán felépíti…, ahogy életre kelti a benne rejlő karaktert…, és ezt úgy teszi, ahogy mi ezt földi halandók előtte elképzelni sem tudtuk” – mondta Rusznákról kollégája, Schneider Zoltán a Radnóti Jászai Mari-díjas színművésze, aki 2016-ban nyerte el a Kaszás Attila-díjat.

A Kaszás Attila-díj rendkívüli elismertséget vívott ki magának az évek során, nemcsak azért, mert kiváló művészek nyerték el eddig is, hanem mert a legdemokratikusabb elismerésként” a szakma és a közönség választja ki a díjazottat.

Rusznák András a díj átvétele után így nyilatkozott:
„Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott, és külön hálával tartozom a Radnóti Miklós Színháznak. Egész életemben szerencsém volt, mindig olyan társulatokban dolgoztam, ahol barátokat szereztem és jól éreztem magam, megtaláltam a helyemet. S amellett, hogy színészileg fejődtem, megtanultam, mi a társulati lét és mi a csapatmunka. Szerencsém van, hogy a Radnótihoz tartozom, a színészek és a társulat többi tagja egytől egyig csapatjátékos. Úgyhogy köszönöm nekik, nagyon!”