Egy nemzetközi premier és egy fesztiválsiker a Radnóti Tesla Laborban

Az idén 30 éves Budapesti Őszi Fesztivál keretében a nyitónapon látható a Radnóti Tesla Laborban Néder Panni berlini előadása és Fehér Ferenc Hannoverben készült koreográfiája. Ez utóbbi most és itt debütál a Fesztiválon.Két rendkívüli tehetségű, jórészt külföldön élő és alkotó fiatal magyar művész munkája látható egy estén. Összeköti őket, hogy mindkettő Németországban készült és elemi erővel tematizálja az identitással, a társadalmi nemekkel, a testképpel kapcsolatos kérdésfelvetéseket. Mindezt komplex verbális és fizikai nyelvezettel.

Az est egy beszélgetéssel zárul az alkotókkal.

Fehér Ferenc: Schiele & Néder Panni: Mikor szeretkeztél utoljára egy hegy tetején?

Időpont: 2021. 09. 26. vasárnap 19:00
Helyszín: Radnóti Tesla Labor (1075 Budapest, Kazinczy u. 21. II. em.)
Jegyár: 5200 Ft (mely tartalmazza a 2 előadás megnézését és a beszélgetésen való részvételt)

Az előadások között és a beszélgetés előtt rövid szünetet tartunk.

Fehér Ferenc táncos és koreográfus a magyar táncélet fiatal, külföldön alkotó művésze. Autodidakta módon olyan jellegzetes stílust fejlesztett ki, amely az utcai tánc és a harcművészet elemeit ötvözi a mindennapi mozgásnyelvvel és a hagyományos tánccal. Szólója, a „Schiele” az EISFABRIK Hannover megbízásából készült, és most a Budapesti Őszi Fesztivál keretében került bemutatásra.

Néder Panni önéletrajzi előadásának kiindulópontja egy Berlinben élő fiatal magyar rendezőnő, aki épp kihívással szembesül: rendeznie kell. És retteg tőle. Magyar és berlini identitásai összekuszálódnak: Mit kell/lehet/tud ő egy külföldi közönségnek prezentálni? Érdekes egyáltalán, amit mondani akar?

A kérdések önálló életre kelnek, majd burjánzanak tovább. A három előadó tizennégy nyelvet váltogatva ugrál különböző helyek, idősíkok, égető politikai-társadalmi és személyes témakörök között, majd vissza-visszatér a kiindulóponthoz.

A többszörös díjnyertes, számos fesztivált megjárt előadás asszociatív módon, humorral merül alá a globális és személyes félelmek tengerében, bizalmas utazásra hívva a nézőket.