fotók: Gosztom Gergő

A Radnóti Tesla Labor bezárt

Három évadon keresztül működtettük a Teslát, amelyet egy progresszív, innovációkra koncentráló, kortárs drámákat bemutató színházként definiáltunk. A Radnóti Tesla Laborral, amely 2020-ban felkerült a Fidelio Kult50 díjazottjainak listájára, komoly szakmai eredményeket tudhatunk magunk mögött: bemutattunk itt kortárs magyar, amerikai, angol, német és spanyol műveket, szakmai beszélgetéseket szerveztünk az UNICEF-fel, a Cervantes Intézettel, a Spanyol- és a Chilei Nagykövetséggel együttműködve, egy komoly lámpapark-beruházással modern, jól felszerelt stúdiószínházi teret hoztunk létre Budapest szívében, helyszíne és társszervezője voltunk az Anyacsak1 színházi fesztiválnak a Manna Produkcióval és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházzal.

Célunk volt, hogy a kihívásokkal teli független színházak működésében támogatást nyújtsunk helyszínt biztosítsunk a társulatoknak, kiegészítve a Jurányi és a Trafó Kortárs Művészetek Háza tevékenységét, mintegy harmadik pillért biztosítva a független szcénát megtartó hídnak. Nálunk volt látható a Narratíva, a Manna Produkció, az Exit generáció, a Vadász esélye, a Tünet együttes, a Zsámbéki Színházi Bázis, az ArtMenők, lengyel színházi előadás, krakkói Exit Színház, Újvári Milán és Andrássy Máté, valamint a Budapesti Őszi Fesztivál más mozgásszínházi előadásai. A Radnóti Tesla Labor az elmúlt három évadban egyedi és népszerű, nyitott színházi térré vált, helyet adva megannyi független társulat előadásainak. Itt születtek meg a Radnóti népszerű előadásai: a Gloria, a Csillagképek, A vágy, a Vad nyomozók.

Azt a missziót, amelyet a Radnóti Tesla Laborral kitűztünk magunk elé, anyagi támogatás hiányában nem tudjuk éltetni és fenntartani, ezért a bérleti jogviszony felbontása mellett döntöttünk. A fájó döntést az elmúlt évek csonka évadai eredményezte anyagi okok nehézségek és a bizonytalan jövőkép indokolja.

A mozgásban eltöltött évadokban
a Radnóti Színház partnere a VOLVO.