Díjátadó a Radnótiban

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti Színházban került sor.

Az örömteli hírt már szeptemberben megosztottuk a közönséggel, hogy A Legjobb férfi főszereplő díját Pál András, a Radnóti színésze vette át a MOLIÈRE – the passion előadásban nyújtott alakításáért.

2021. szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség. A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett 303.000 órán keresztül aktív nézői jelenlét mellett 31 országból regisztráltak az előadásokra és az ingyenes kerekasztal-beszélgetésekre. A fesztiválra jelölt alkotásokat a szakmai zsűri és a nézők egyaránt értékelték.

“Sok erős alakítást láttunk /../. Ami miatt mégis András mellett döntöttünk, az a szerepben rejlő amplitúdók telített, önmagát nem kímélő, erős karakterjegyeket felmutató érintése volt. Néha kicsit túl is csordult ez a telítettség – ennek is hangot adott az értékelő beszélgetésen a zsűri -, de összességében egy nagyon nehéz feladat következetes, hiteles, eszközökben gazdag megoldását láttuk.”

Ráckevei Anna

előadásfotó: Dömölky Dániel