III. Richárd online

48 órán keresztül nézhető újra a Radnóti Színház többszörösen díjazott előadása, a III. Richárd május 26-tól az eSzínház oldalán. Ez idő alatt bármikor vásárolható jegy az előadásra, bármikor elkezdhető, megállítható, folytatható vagy akár újranézhető május 29. éjfélig.

Kevés olyan ikonikus figura van a színháztörténetben, mint III. Richárd. A sztereotípia: Richárd, a véreskezű zsarnok. Kegyetlenül és csillogó intellektussal szerzi meg magának a trónt, miközben szórakoztatja és egyben cinkosává teszi a mindenkori színházi publikumot. Igazi színházcsináló. Hamlet után övé a leghosszabb Shakespeare-szerep a maga 1124 sorával. E hálásan gyűlöletes figurának eljátszása mindig fontos állomás egy színész pályáján. III. Richárdot ezúttal Alföldi Róbert alakítja.

Az előadás rendezője, Andrei Şerban. A legendás román rendező fiatalon vándorolt ki Amerikába, ahol fényes karriert futott be. Amerika legfontosabb prózai színházaiban hozott létre előadásokat, a legjelentősebb operaházak (többek között a Metropolitan Opera és a londoni Covent Garden) hívták rendezni, és olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Meryl Streep vagy Liev Schreiber. Több mint két évtizede a Columbia Egyetem Színházi Tanszékének professzora.

Az előadás támogatója: Zikkurat Színpadi Ügynökség