Gina – tantermi színház

Új foglalkozással bővült a Radnóti Ifjúsági Műhely szolgáltatás-tárháza. A legjobbkor, hiszen a tanév utolsó két hetében fontos levezető eseményekkel, picit kötetlenebb foglalkozásokkal töltik meg ezt az időszakot a tanárok. A RIM Gina tantermi előadása mostantól kérhető, előjegyezhető a középiskolás korosztály számára.

Még vannak szabad helyek, mielőbbi jelentkezéseket a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu e-mail címre várjuk!

A Gina megtörtént eset alapján készült: egy középosztálybeli házaspár élsportoló gimnazista fia csoportos szexuális abúzus elkövetőjévé válik, „beginázzák” az áldozatot és az internetre kerülnek fel kompromittáló fotók a lányról. A darab a helyzet feldolgozását vizsgálja az elkövető, az áldozat és a szülők szemszögéből.

Az osztályterem-színházi program keretében az előadás egyes jeleneteiből kiindulva színházi, drámapedagógiai és szociodrámás formákon keresztül a fiatalokkal közösen gondolkodunk a bántalmazás, a felelősségvállalás és az áldozathibáztatás témáin.
A két tanórát felölelő időtartamú foglalkozások az osztályok saját terében, térítésmentesen valósulnak meg.

Ezzel a programmal az a célunk, hogy az iskolába vigyük a színházat, és az osztálytermekben is megszólaljanak a Gina című előadásunk egyes részei, melyekhez a diákok interaktív módon kapcsolódhatnak.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.