Tudj meg többet az Istentelen ifjúságról!

Újabb olvasnivalóval jelentkezünk az Istentelen ifjúsághoz, megjelent az előadás érdekességekben gazdag háttéranyaggal és ismeretekkel teli digitális műsorfüzete!  

Az online lapozható kiadványban olvashatnak a színdarabról, Ödön von Horváth rövid, de tartalmas életéről, a két világháború közötti hideg időkről, a korról és annak gyermekeiről. Találnak benne a darabból vett idézeteket, egy összefoglaló írást a náci propagandáról és annak a fiatalokra gyakorolt hatásáról, a magyar leventemozgalomról és a Fehér Rózsákról is. A kiadványt a rendezővel, Nagy Péter Istvánnal készült interjú zárja, amelyet Sándor Júlia dramaturg készített, ő állította össze a műsorfüzet tartalmát is, Szijártó Ádám grafikus pedig a vizuális kivitelezést álmodta meg.

A műsorfüzetet nemcsak azoknak a nézőknek ajánljuk, akik már látták vagy tervezik megnézni a darabot, hanem pedagógusoknak, diákoknak is, akik szeretnének jobban elmerülni abban a témában, történelmi korban, amely az Istentelen ifjúság középpontjában áll. 

Minden előadásunkra érvényes, hogy 15 fő feletti diákcsoportok kedvezményes áron jöhetnek a Radnóti Színházba!

A többi előadásunkhoz készített lapozható kiadványok itt találhatók.
 

Fotó: Dömölky Dániel