Online programok a rimben

| Online osztályfőnöki óra a 10 című előadáshoz kapcsolódóan

 

Mi kell ahhoz, hogy békésen együtt tudjon működni 2 ember? És 4? És 20? Szerinted kialakítható az ideális emberi közösség? Milyen szokásokat, szabályokat tudsz elképzelni annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát egy közösségi helyzetben? – A Radnóti Színház 10 című előadása kapcsán készült online foglalkozás során a diákokkal együtt keressük például ezekre a kérdésekre is a lehetséges válaszokat.

A pandémiás helyzet megnehezíti a személyes találkozást, mégsem szeretnénk feladni a közös játékot, alkotást, a színházról, szociális és társadalmi kérdésekről való együttgondolkodást. Épp ezért 2020 novemberétől VI. kerületi általános és középiskolás csoportok jelentkezését várjuk online foglalkozásainkra. A foglalkozások mindig egy, a Radnóti Színház repertoárján található előadáshoz kapcsolódnak, annak fő kérdései, témái mentén épülnek fel. A jelentkezésnek nem feltétele az előadások előzetes ismerete, de reméljük, hogy inspirálják a résztvevőket azok megnézésére, továbbgondolására.

A foglalkozásokra 8-15 fő közötti iskolai csoportok jelentkezését várjuk. A csoport tagjait egy évfolyamból várjuk, ám nem szükséges egyazon osztályközösségből érkezniük.

 

A 10 című előadáshoz kapcsolódó foglalkozások részletei és regisztrációja

Időpont egyeztetés: radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu

Időintervallum: 1,5 óra

Helyszín: Zoom rendszer, online tér (szükséges számítógép, internetkapcsolat és a Zoom program letöltése a csatlakozáshoz). A részvételhez szükséges Zoom linket a foglalkozás előtti napon küldjük el a regisztráló pedagógus számára. A linkre kattintva ő és a résztvevő diákok is csatlakozhatnak a foglalkozáshoz.
A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációnak nem feltétele az adott előadás előzetes ismerete. Az időpontfoglalás és a csoportok fogadása regisztrációs sorrend alapján történik. A foglalkozások száma korlátozott.

Létszám: minimum 8, maximum 15 fő. A részvételt 7-12. évfolyamos diákok számára javasoljuk.
Regisztrálni a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen lehet. Kérjük, az e-mailben jelölje meg a kívánt időpontot, adja meg a szervező pedagógus elérhetőségét és a foglalkozáson résztvevő diákok számát.
A foglalkozásokat a Radnóti Ifjúsági Műhely drámainstruktorai tartják.

A programsorozat a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítványának támogatásával valósul meg.

| E-irodalom

A MÉR, vagyis a Magvető és Radnóti online workshopja magyartanároknak.

Kedves Magyartanárok!

Szeretnénk, ha kiszakadnátok kicsit a hétköznapok leterheltségéből és a járványhelyzet okozta aggodalmakból, hogy úgy ülhessetek a laptop elé, hogy nincs rajtatok a nyomás, vajon hogyan fog működni az online óra, aminek tervezésébe rengeteg energiát fektettetek.
Szeretettel várunk Benneteket az E-irodalom nevű online workshopjainkra, melyek során kortárs magyar művekkel foglalkozunk, beszélgetünk, játszunk, alkotunk. Ebből inspirációt nyerhettek a következő órák tervezéséhez.

Az aktuális workshopok időpontját a Radnóti Színház és a RIM Facebook-oldalán tesszük közzé.

A programmal kapcsolatban érdeklődni a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu e-mail címen lehet.