Jelnyelvi tolmáccsal az Egy csepp méz

Akadálymentesít a Radnóti: december 4-én, vasárnap jelnyelvi tolmáccsal kíséri a 17 órakor kezdődő Egy csepp mézet. Az érintettek az erkélyről követhetik az előadást, ezekre a helyekre a jegyfoglalás a szervezes@radnotiszinhaz.hu e-mail címen lehetséges.
Shelagh Delaney darabját Totth Benedek fordításában és Hárs Anna dramaturggal közös átdolgozásában, Valló Péter rendezésében tavaly ősszel mutattuk be. Az előadás nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon is vendégeskedett, az évadban azonban először lesz látható újra színházunkban. 
Delaney hősei marginalizált alakok, a szegénység, a másság, a kirekesztett lét fojtogató közegében próbálnak boldogulni – ki hogyan tud. Jo fiatalsága minden erejével és romlatlanságával élni akar, alkotni, szeretni. Anyja, Helen cinikus és kiábrándult; ő már elrontotta az életét, de kétségbeesetten kapkod a boldogság illúziója után. Mindenki hajt valamit, mindenki menekül valami elől. És közben mindenki tudja: lehet álmodni és álmodozni, megízlelni a mézet, de a társadalom kereteit szétfeszíteni lehetetlen. A keserédes történet szereplőit Mészáros BlankaKováts AdélRusznák AndrásBaki Dániel és Porogi Ádám kelti életre.

Fotó: Dömölky Dániel