Gimnazista oltáremlékek

A RIM hosszútávú, 2 éves programjában idén a gimnazisták személyes oltárakat építettek, így ismerték meg jobban egymás és önmagukat: egy-egy székre elhelyezték a számukra fontos tárgyakat, emlékeket, fotókat, zenéket, amikkel magukról meséltek. Ez a visszatérő forma ihlette az évadvégi performanszukat is. Később ún. én-jeleneteken dolgoztak: egy nagy adag kortárs versből kedvük szerint összeollóztak sorokat, kiegészítették saját szövegekkel, hogy egy saját ars poetica szülessen. Ezeken a jeleneteken addig dolgoztak, míg májusban egy előadás született belőlük a személyes oltár formát is felhasználva. A 13 című előadást 3 alkalommal elő is adták.

“Én. Én? Ki az az én? Mi az az én? 13 én. Történetek magunkról. Én-jelenetek, élet-szkeccsek. Darabok, amiket elvihetsz – ha akarsz – belőlünk.”

Játszók: Antall-Margitta Dóra, Aradi Júlia, Fogarassy Enikő, Gerencsér Angéla, Kárpáti Borbála, Keserű Rebeka, Máthé Emília, Mravinac Anna, Nyeste Boglárka, Petrilla Katalin, Sági Anna, Szabó-Schermann Frida, Varga-Amár Kata

Mozgás: Antall-Margitta Dóra
Zene: Kovács Samu

Csoportvezető, az előadás szerkesztője: Szendrey Gitta

Fotó: Fekete Albert