GENESIS

A “GENESIS” AZ EXIT SZÍNHÁZ KÜLÖNLEGES ELŐADÁSA, AMELY AZ ÁRNYÉKSZÍNHÁZ ESZKÖZEIVEL ÁBRÁZOLJA A VILÁGTEREMTÉS BIBLIAI SZÖVEGEKEN ALAPULÓ TÖRTÉNETÉT.

Az előadásban különböző fogyatékossággal élő színészek szerepelnek. A színdarabot élő zene kíséri, a librettót az ismert lengyel zenész, Marek Piekarczyk, a legendás TSA rockegyüttes énekese adja elő.

A krakkói Exit Színházat 2016-ban alapította Maciej Sikorski. Előadásaiknak fontos részét képezik az árnyékszínház elemei, az élőzene, valamint az alkotókkal történő találkozás és beszélgetés. A színház alapítójának egy olyan szociális színházi forma létrehozása volt a célja, ahol a társulat fogyatékkal élő és egészséges tagjai a színpadon és azon túl is kölcsönösen támogatják egymást. Az Exit Színház legfőbb hivatása a sérültek és épek közötti szakadék csökkentése. Előadásaikban legtöbbször a Biblia könyveit dolgozzák fel, a boldogság elérésének lehetséges útjait keresik.

Mindannyian tudjuk, hogy az üzletekben, irodákban és egyéb nyilvános helyen kihelyezett „EXIT” tábla vészkijáratot jelent. A társulatom tagja számára az Exit Színházban folyó alkotómunka nyújt ilyenfajta lehetőséget. Segít kitörni a fogyatékosság rabságából. Maciej Sikorski, alapító

Partnerek: Lengyel Közművelődési Központ, Fogadj Örökbe egy Macit Alapítvány

Támogatók: Magyarország Kormánya, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Időpont: 2021. október 4. (hétfő), 19.00 óra

Helyszín: Radnóti Tesla Labor

Az előadás ingyenes, azonban a korlátozott nézőszám miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail-címen van lehetőség: budapeszt@instytutpolski.pl