Beszélgetés az akadálymentességről

Április 28-ig látható  a Radnóti Színház és Csoszó Gabriella kiállítása Elég címmel az Eötvös10 Pince Galériájában.

A 110 fotográfiát tartalmazó gyűjteményhez kapcsolódóan számos tárlatvezetést és négy szakmai beszélgetést szerveztünk színészeink közreműködésével. 
Április 26-án, pénteken 19:00 órai kezdettel Falusi MariannKováts AdélKováts Laura Rozália és Küllői Péter az akadálymentesség témakörét járják körbe. A beszélgetést Szalay Kriszta színésznő, aktivista moderálja.


Falusi Mariann énekes- és színésznő Lang Györgyi 2023 májusában bekövetkezett haláláig végig támogatta, segítette zenésztársát és barátját. 
Kováts Laura Rozália koraszülött babaként jött a világra, és egy fertőzés következtében részleges mozgáskorlátozottság és tartós betegség alakult ki nála. Már kicsi babaként meg kellett tanulnia, hogyan küzdjön az életéért. Belső tenger című, 2021-ben megjelent könyvében őszintén vall betegségéről, valamint az életéről.
Édesanyja, Kováts Adél mindig is fontosnak tartotta az akadálymentességet, hogy beszéljünk róla. Azonban nem csak beszélni kell a jóról, hanem tenni is azt. Kováts Adél számos segítő szervezet mellé állt oda és segítette azokat, mint a Bátor Tábor, Mosolyország Alapítvány vagy a Bethesda Kórház Alapítvány munkáját
Küllői Péter a Mosoly Alapítvány és a Bátor Tábor alapítója. A ’90-es évek közepén lett az egyik nemzetközi befektetési bank magyarországi igazgatója, pár év múlva pedig a pénzintézet londoni központjának egyik vezetője. 2000-ben visszaköltözött Magyarországra, hogy energiáját a rászorulók, főleg gyerekek segítésére fordította. 
 
A szakmai beszélgetésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlap kitöltésével tehetnek meg.
Kérjük, hogy a programra pontosan érkezzenek!
 
Fotó: Csoszó Gabriella
Kreatív: Szijártó Ádám