Az akadálymentesítés a fejekben kezdődik

Beszélgessünk a Nyitás napján az akadálymentességről!

Milyen létező módszereket alkalmaznak a színházak arra, hogy érintettek számára hozzáférhetővé tegyenek egy előadást?
Milyen szemléletmód mentén gondolkodnak a témában jártas szakértők a színház és akadálymentesség viszonyáról?
Létezik-e Magyarországon teljesen akadálymentes színházépület?
Amikor pedig az érintettek lépnek a színpadra, mit tehetnek azért a színházi alkotók, hogy egy munkafolyamatban minden alkotótárs számára komfortos közeg alakuljon ki, ahol nem a különbségek, hanem a közös kreatív kibontakozás uralkodik?

A beszélgetés során meghívott szakértőkkel járhatjuk körbe, hogy az akadálymentesség témája hogyan jelenik meg a magyar színházi közegben. Ezen keresztül pedig azon a kérdésen is gondolkodhatunk, hogy a színház hogyan válhat a közelítés és az empátia terepévé.
A beszélgetést Kerkay Rita moderálja (színész, rendező), hozzászólók lesznek Farkas Dorka (táncművész, kreatív-tánc oktató, az ArtMan Egyesület, Baltazár Színház), Petneházy Emőke (a Vakok Iskolájának tanrára, audionarrátor, az AKKU Egyesület tagja), Barkó Tamás (táncos, színész) és Gusztos Péter (a SUHANJ! társalapítója és vezetője, hazánk egyetlen akadálymentes, integratív edzőtermének ötletgazdája). 

A Nyitás napjának részletes programja itt olvasható.
A Nyitás napján minden jegyet (kivéve a 3tél előadásokra) és bérletet 20% kedvezménnyel tudnak megvásárolni. A kedvezmény kizárólag helyben, személyes vásárlás esetén vehető igénybe.

A programon való részvétel ingyenes.
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér
Időpont: szeptember 17, vasárnap, 15.00