A Radnóti Ifjúsági Műhely egyetemista csoportjának felolvasóestje június 8-án

A Radnóti Színház és a Magvető Könyvkiadó 2020-ban indította el MÉR (Magvető és Radnóti) programját, azzal a céllal, hogy egy olyan közösségi és alkotói tér jöjjön létre, ahol találkozik a kortárs szépirodalom és a színházpedagógia, az írott szöveg és a fiatalok őszinte gondolatai.

Az egyetemisták a foglalkozásokon a Magvető Kiadónál megjelent kortárs versekkel és novellákkal ismerkednek a drámapedagógia eszközeinek segítségével, a kreatív írás módszerével maguk is alkothatnak. Most egy nyitott műhelyalkalom során megmutatjuk a Magvető és Radnóti: Találkozások című felolvasóestre született saját írásaikat, melyeket az egyetemisták olvasnak fel.

Emlékek fényei villannak fel a Keres Emil Próbateremben, festmények szólalnak meg, szobrok kelnek életre és fekete-fehér fényképek kapnak színt. Számozott mondatok rejtőznek a szövegekben, ohrwurm sorok visszhangoznak a fülekben és zene szól a sötétben.

A csoport ebben az évadban a következő kötetekkel foglalkozott: Dragomán György: Rendszerújra, Kántor Péter: Valahol itt, Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok, Szabó T. Anna: Ár és Szvoren Edina: Mondatok a csodálkozásról. Az elolvasott versek és novellák mélyen megszólították az egyetemistákat és inspirálták őket az alkotásban.

Szeretettel várjuk évadzáró nyitott műhelyalkalmunkra!

Időpont: 2022. június 8., szerda, 17.00 (az esemény körülbelül másfél órás, melyet félórás kötetlen beszélgetés követ)

Helyszín: Keres Emil Próbaterem (Andrássy út 31., 19-es kapucsengő)

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött, a regisztráció határideje 2022. június 5., vasárnap. A férőhelyek száma korlátozott, a férőhelyeket a regisztráció sorrendjében töltjük fel.

Regisztráció

A fotókat Bárdos Bodza készítette.