A mi utcánk a Radnótiban

Köles Ferenc régi jó ismerőse a Radnóti közönségének: 2016 óta látható a nagy sikerű A párnaember Tupolski nyomozójaként. Június 1-jén, szombaton 19 órakor új szerepben mutatkozik be, ugyanis vendégül látjuk a Pécsi Nemzeti Színház A mi utcánk című darabját. A Tar Sándor novellái alapján készült, többszörösen díjazott monodrámát Szabó Attila állította színpadra, az előadásban Szabó Kornél Dénes működik közre nagybőgőn.

Valahol a magyar vidéken, valamikor a múlt század végén kóválygunk ebben a többször átkeresztelt utcában, melyet hol Ságvárinak, hol Radnótinak neveztek el, bár lakói csak Görbe utcának hívják. A buszváróban plakátok mutatják a tegnap rendszerének lemeztelenített királyait és a jövő aktuális nyerteseit, de azoknak, akik itt élnek, mindez semmit nem jelent.
A kocsma, a kannás bor, a mámor, a pultra könyöklő hülyeség, Béres szomszéd lánya. Dorogi lova, amint üvegből issza a sört. És megmaradt az utca is, nyílegyenesen mutat mai korunk felé, ott áll még mindig, bolyongunk benne még mindig, ahogy ezekben az átokverte sorsokban bolyong Köles Feri miként egy eltévedt antik hős a zsákutcában…” | Szabó Attila

A mi utcánk 2021-ben elnyerte a MOST FESZT legjobb monodráma előadás díját, 2022-ban az év művészeti eseményeként a Made in Pécs-díjat, 2023-ban pedig Köles Ferenc lett a Szemle Plusz legjobb színésze.

Időpont: 2024. június 1. szombat 19.00