Időpont: 2018. június 8. péntek 19.00

Jó ideje, talán már 20 éve is annak, hogy a MAGVETŐ Kiadó hagyományosan a Radnóti Színházban tartja az éves könyvtermésének bemutatóját a Könyvhét idején. Június 8-án, pénteken 19.00-tól találkozhat a közönség az írókkal és friss műveikkel László Zsolt, Lovas Rozi, Martinovics Dorina és Bálint András tolmácsolásában. Utóbbi, mint állandó házigazdája a Magvető-esteknek Szegő Jánossal közösen beszélget az alkotókkal a felolvasások között. A sok szöveg közti apró szüneteket Várallyay Petra tölti ki hegedűszóval. Velünk lesz Takács Zsuzsa, Darvasi László, Szvoren Edina, Marnó János, Mán-Várhegyi Réka, Sándor Iván, Szarvas József, Bérczes László, Marianna D. Birnbaum, Krusovszky Dénes, Terézia Mora, Milbacher Róbert, Garaczi László, Bán Zsófia, Szilasi László és Rakovszky Zsuzsa. Az est címét Krusovszkytól kölcsönöztük: Akik már nem leszünk sosem.

Jó cím. Meg jó, hogy lehet találkozni, jó hogy lehet ízelítőt kapni, és jó, hogy lehet olvasni a gazdag, kortárs magyar irodalmat.

Kedvcsináló mondatok:

Csak néhány percig állt ott, mégis, amikor a lány szólította, olyan érzése támadt, mintha már órák óta a helyiség közepén szobrozott volna. Amennyire csak bírt, igyekezett semmire sem figyelni, és ez olyan jól ment neki, hogy úgy tűnt, nyitott szemmel alszik.
Krusovszky Dénes

Mit akarhatunk mi egymástól, olvasó és én? Hogy írjam meg neki a világot, ahogyan ő is látja? Vagy ellenkezőleg, egy másik világot mutassak neki, egy szebbet, amit ő ugyan nem lát, de szeretne látni? Kicsit varázsoljam el a lelkét? Mutassak neki olyan álmokat, amikre gyerekkorában ébredt?
Darvasi László