Kerekítsd fel! – Radnóti Színház akciója az ukrán gyerekek megsegítéséért

Akciót indítunk a menekült családok és gyerekek megsegítésére. Arra kérjük a jegyvásárlóinkat, hogy kerekítsék fel az online vásárolt jegy árát tetszőleges összeggel, és a különbözetet teljes egészében arra fordítjuk, hogy a háború elől hazánkba menekült, otthonukat elvesztett, mindenüket hátrahagyott családoknak és gyerekeknek örömet szerezzünk, legalább egy kis időre elterelve a figyelmüket szomorú helyzetükről.

A színház munkatársai felveszik a kapcsolatot a táborokkal és ideiglenes szállásokkal, szervezetekkel, hogy szolgáltatásban és eszközökben is abban segítsenek, amire valóban szükség van. A színház kulturális és mentálhigiénés segítséget szeretne nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a háború miatt kényszerültek elhagyni otthonaikat. A támogatást a Radnóti Színházért Alapítvány számlájára gyűjtjük.

… ÉS EGY LISTA, HOGY HOGYAN SEGÍTHETÜNK MÉG?

Fontos oldal: hogysegits.hu
Ukrajnából menekülőknek információs oldal a Magyar Helsinki Bizottság honlapján: https://helsinki.hu/informacio-az-ukrajnabol-menekuloknek/
Ebben a csoportban lehet tájékozódni, óránként tucatnyi kérés érkezik.

 

‼️ 1. PÉNZADOMÁNYOKKAL

Néhány szervezet elérhetősége:

‼️ 2. ÖNKÉNTES SEGÍTŐKÉNT

A Nyugatiban és a Keletiben is nagyon várnak segítőket a nap 24 órájában. DE azt kérik, hogy aki menne, regisztráljon előtte valamelyik segélyszervezetnél önkéntesnek, mert ők tudják a leghatékonyabban megszervezni, hogy mindig minden feladatra legyen ember!
Jelenleg 3 szervezethez lehet jelentkezni, ha a Nyugatiban segítenél:
1. Vöröskereszt (pirosak)
2. Migration Aid: önkéntesnek jelentkezés: info@migrationaid.org
3. Budapest Bike Maffia, akik nagy mennyiségben gyűjtenek élelmet, ruhát, tisztálkodószereket
‼️Aki először megy önkénteskedni, itt sok hasznos infót talál, ami segít az eligazodásban

‼️ 3. SZÁLLÁSFELAJÁNLÁSSAL

Általában néhány éjszakára van szükség egy-egy szállásra vagy szobára, aki akár kiadó lakásban, akár saját otthonában fogadna menekülteket, . Természetesen szállodák, üres kollégiumok jelentkezését is várják.

‼️ 4. FUVAROZÁSSAL

Folyamatosan szükség van személyszállításra a pályaudvarról a szállásokra – aki ebben szeretne segíteni, .

‼️ 5. TÁRGYI ADOMÁNYOKKAL

Figyelni kell arra, hogy a segélyszervezeteknek mire van éppen szüksége. A Reformátusok minden reggel megírják, hogy mi kell aznapra.
Mást nem érdemes vinni, mert csak a helyet és az emberi erőforrást foglalja.
(Általában csomagolt, felcímkézett szendvicsek, kis kiszerelésű gyümölcslevek, takaró, hálózsák, bébiápoló szerek, fogkefe-fogkrém mindig kell).

? Nagyon fontos, hogy mindenki annyit és úgy segítsen, amennyit elbír anyagilag és fizikailag!