F. M. Dosztojevszkij műve alapján, Mikó Csaba átiratában
Feljegyzések az egérlyukból
ZverkovLábodi Ádám
TrudoljubovDankó István
Ferficskin, ApollonMikola Gergő
LizaNagy Katica

Író: Mikó Csaba
Zene: Szemenyei János
Jelmez, látvány: Horváth Jenny

Rendező: FARKAS ÁDÁM

EXIT generáció produkció

Én csak egy vagyok, ők pedig mindenki

Első évadunk bemutatóiban központi szerepet kapott a sértettség, mint téma. Ennek oka, hogy úgy érezzük, rengeteg feszültség, félelem, harag, gyűlölet feszíti a szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünket, társadalmunkat és a nagyvilágot. Meggyőződésünk, hogy az indulatok hátterében olyan mesterségesen gerjesztett feszültségek állnak, melyek valós traumákra, sérelmekre épülnek. Azt gondoljuk, ma talán minden korábbinál fontosabb átgondolnunk helyzetünket és fontos legalább kísérletet tenni arra, hogy átlássuk azokat a sérelmeinket, melyeket generációról generációra adunk tovább.

Seb című előadásunk ezt a témát a harmadik fél szempontjából járja körül. Olyan szereplő szempontjából, aki nem volt jelen a konfliktus kialakulásánál, de elszenvedi a gyűlölködést, ami körül veszi.

Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című kisregényéből készített előadásunk a sértett ember lelkivilágát mutatja be aprólékosan. A lélek labirintusának mélyére igyekszünk bevilágítani. Olyan kendőzetlenül beszélnünk az emberi gyengeségekről, hogy a néző könnyedén tarthat önvizsgálatot.

Második bemutatónk, azt a kérdést járja körül, hogy mit tehetünk, ha körülöttünk gyűlölködnek. Ez az előadás a bennünk élő harag és félelem által működtetett mechanizmusokat tárja fel.

Abban bízunk, hogy ha ezeket a folyamatokat kendőzetlenül megmutatjuk, már közelebb kerülünk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket.

Mert ha valamit a nevén nevezünk, már hatalma sem lesz felettünk!

Az előadás hossza 75 perc (szünet nélkül)

Dankó István, Porogi Ádám

Porogi Ádám, Nagy Katica

Jelenet az előadásból
Lábodi Ádám
Dankó István, Mikola Gergő, Porogi Ádám, Lábodi Ádám
 
Lábodi Ádám, Mikola Gergő, Dankó István

fotók: Éder Vera, a fotók jogdíjasak