SZÓVAL –1945

színházi talk-show és filmvetítés Török Ferenc új filmjéről premier előtt az alkotókkal és Nyáry Krisztiánnal

“Feledni kellene, de én
soha még semmit sem feledtem.”
(Radnóti Miklós: Tajtékos napok)

Április 4-én, kedden egyszeri és megismételhetetlen programot ajánlunk a Radnótiban, ami a SZÓVAL elnevezésű beszélgetés-sorozatunk önálló részeként egész estés színházi talk-show lesz Török Ferenc új filmjéről. Bemutatjuk hogyan készült az idei berlini filmfesztiválra beválogatott új magyar film, részleteket vetítünk belőle, és szó kerül arról, mi történt 1945 nyarán, mik voltak a holokauszt közvetlen társadalmi következményei a hétköznapokban, hogyan számolt el az egyes ember mindazzal, amit az előző években tett és tapasztalt a saját mikrovilágában.

1945_SzaboKimmelTamas_kicsi 1945_Foter_kicsi

A beszélgetést Nyáry Krisztián vezeti, részt vevők Rudolf Péter főszereplő, Török Ferenc rendező, Szántó T. Gábor író és Vági Zoltán holokausztkutató, történész. Az est rendezője Erdélyi Dániel filmrendező.
A Moszkva tér rendezője, Török Ferenc, színházunkban az Apacsokat rendezte. Most elhozza premier előtti filmjének részleteit és elsődleges alkotóit a Radnóti színpadára.

Filmjének címe: 1945. A Szántó T. Gábor novellájából készült produkciót Ragályi Elemér fényképezte. A bemutatott történetet Szemző Tibor zenéje kíséri. Főbb szerepekben Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás, Szirtes Ági, Szarvas József, Nagy-Kálózy Eszter látható. A mozikban április 20-án debütál a film.

Április 4-én, beszélgetős-mozgóképes és zenés színházi esténken a filmkészítés kulisszatitkaiba avatják be az érdeklődőt alkotók.

A fotókat Szilágyi Lenke készítette.

jegyek

Estünk a film bemutatóját megelőző kulturális rendezvénysorozat része, aminek további eseményei:
március 31. 17.00 Budapest Music Center: Szilágyi Lenke fotóművész kiállítása a film werkfotóiból
április 7. 19.00 Uránia Nemzeti Filmszínház, Titanic Filmfesztivál: premier előtti vetítés
április 15. 19.00 Budapest Music Center: Szemző Tibor multimédiás koncertje
április 16. Élet Menete, Nagyszínpad: Rudolf Péter mesél a filmről
április 21. 16.00 Millenáris, Könyvfesztivál: Szántó T. Gábor és barátai mutatják be az író 1945 és más történetek című kötetét, benne a film alapjául szolgáló novellával