Petri-est a független társulatokért

Az eSzínházat is működtető Alapítvány a Magyar Színházakért a Katona József Színházzal, az Örkény Színházzal és a Radnóti Színházzal karöltve indít támogatási kampányt és szervez közösségi gyűjtést a független színházak és társulatok finanszírozásának megsegítésére.
Jegyvásárlással lehet támogatni, így nem pusztán adománygyűjtésről szól az akció, hanem előadásélményt is adunk mellé, de természetesen egyszerű pénzadományra is van lehetőség.

2024. július 5. péntek 19.00-től július 12. péntek 23:59-ig, a Nyáresti vetítések alkalmával látható az eSzínház felületén a Kezdhetek folytatódni – Pál András és Rozs Tamás Petri György-estje. Az előadás jegyeladásából befolyó teljes bevételt a független színházaknak és társulatoknak ajánljuk fel, tehát ezen előadásra megváltott jegyekkel bárki hozzájárulhat az adománygyűjtő kampányhoz. Aki a jegyvásárláson túl szeretné támogatni a független színházakat, az alábbi számlaszámra történő utalással teheti meg:
Név: Alapítvány a Magyar Színházakért
Számlaszám: 11705060-21189436
Közlemény: „Függetlenek”

A független színházak és társulatok több mint félévszázada motorjai és részbeni megújítói a magyar színházi életnek, és aktív szerepet vállalnak a következő színházi generáció bemutatásában, kinevelésében. Éppen ezért közös érdeke és felelőssége mind a színházi szcénának, mind a kultúrát szerető és fogyasztó közönségnek, hogy segítse és támogassa a függetlenek fennmaradását, különösen most, amikor drasztikusan lecsökkent a központi forrásokból számukra juttatott finanszírozás.

Nézzen nyáron is színházat, legyen a független társulatok támogatója!