“MÉR” a vers?- Legyél te is RIM-es!

Mert “a vers mi magunk vagyunk” – Tóth Krisztina szavait idézve. Jelentkezz te is a MÉRre!

A Magvető és Radnóti – az az a MÉR – 2020 januárjában indította ezt az egyedülálló programot. Olyan 17 és 23 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk, akik szeretnek olvasni vagy akik nem olvasnak eleget, de szeretnének többet kapni az irodalomtól. Akik nyitottak a kortárs irodalom által felvetett, jelenünket érintő kérdésekre. Akik kíváncsiak arra, hogyan lehet az érzelmeinkből kiindulva verset vagy novellát elemezni. Akik gondolták már úgy, hogy nem értenek meg jól egy kortárs irodalmi művet. Akik vágynak egy olyan terepre, ahol önmaguk lehetnek, kimondhatják, amit gondolnak, játszhatnak, beszélgethetnek, vitázhatnak, kérdezhetnek kortársaik körében.

A jelentkezők az ingyenes foglalkozásokon a Magvető Kiadónál megjelent kortárs versekkel és novellákkal ismerkedhetnek a drámapedagógia eszközeinek segítségével, és a kreatív írás módszerével maguk is alkothatnak. A kiadó jóvoltából az elolvasott könyveket a diákok megkapják.

Hasznos információk:

  • A foglalkozások heti rendszerességűek, szerdánként találkozunk 16.30-tól 19.30-ig, a Keres Emil Próbateremben (1065 Budapest, Andrássy út 31).
  • 2022. október 12-től december 14-ig 10 alkalom, majd egy szünetet követően 2023. február 1-től május 10-ig további 15 alkalom vár ránk.
  • Első foglalkozás időpontja: 2022. október 12. szerda

A jelentkezéshez irodalomelméleti és -történeti tudás nem szükséges. 

Akkor jelentkezz, ha előreláthatólag minden alkalmon jelen tudsz lenni, mert a férőhelyek száma limitált, maximum 16 főt tudunk fogadni a csoportba.

Kérjük, hogy a jelentkezéshez töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, és küldd el a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu e-mail címre!

A jelentkezés határideje: 2022. október 8. szombat éjfél.

Ha a leveledet elküldted, és 3 napon belül nem kapsz választ arról, hogy megérkezett hozzánk, írj nekünk újra! Köszönjük!