Közönségtalálkozó a Tünet Együttessel

“Csináltunk Nektek egy előadást. Benne van a független előadó-művészet elmúlt 30 éve. Az út, amit undergroundként, majd alternatívként kezdtünk, és függetlenként akartunk folytatni. Függetlenedni akartunk a struktúrától, de a rendszer folyton változik, a függetlenségnek meg ára van. És csak küzdünk egymás mellett mindannyian, ki-ki a maga „próbatermében” – a létezésért… Olyan jó volna találkozni kicsit. Üvölteni, rácsodálkozni, nevetni, kimondani, továbbgondolni!”

Találkozzunk hát az előadás után és beszélgessünk!

Az előadást követően Stumpf András Junior Prima-díjas újságíró beszélget az alkotókkal, a Tünet Együttes három alapító tagjával, Szabó Rékával, Szász Dániellel és Gőz Istvánnal, valamint Valcz Péterrel, az előadás dramaturgjával és Papp Éva művészeti munkatárssal.. Témájuk a darabban megfogalmazott és felvetett kérdések, gondolatok.

Múltunk, jelenünk, jövőtlenségünk szimbolikus.

Találkozzunk október 13-án a Radnóti Tesla Laborban!


Az előadásról:

A Tünet Együttes bemutatja: A tünetegyüttes

A tünetegyüttes – reality a pincében a független előadóművészet idővonalát rajzolja fel a Tünet Együttesen keresztül. A rendező Szabó Réka, és másik két főszereplő, Szász Dániel és Gőz István a rendszerváltástól indulva, évről-évre lépegetve a közélet és a politikai eseményei mellett (alatt, fölött) húzódó történetüket, történelmüket mesélik el. Mindezt teszik a Társulat életének rekonstruált pillanatain és Valcz Péter fel-felbukkanó közéleti kitekintésein keresztül.

“​​… A Tünet Együttes története csak látszólag marginális ügy. Hiszen ennek a rendszernek nemcsak a társulatok, hanem mi, színházba járó emberek is kárvallottjai vagyunk. És nemcsak akkor, amikor konkrétan elveszítünk egy társulatot, ahogy még mindig sokunknak fáj a szíve a Krétakör vagy a Szputnyik miatt, hanem akkor is, amikor senkinek sem jut már eszébe egy újabb Krétakört vagy Szputnyikot alapítani. Persze, ha nem történik semmi, azt nem éljük meg veszteségként, szép lassan fulladunk csak bele az unalomba. Hogy ez ne így legyen, nagy szükségünk van az olyan társulatokra, mint amilyen a Tünet Együttes.”

– írta a 2019-ben bemutatott dokumentarista performanszról Puskás Panni.