Generációk közötti átjárók

A Radnóti Színház Ifjúsági Műhelye, azon belül is részvételi színházi programja ebben az évadban a generációs szakadékok témáját állította fókuszba. Középiskolások és 60 felettiek csoportja találkozott, közelített és talált átjárókat egymás generációihoz egy közös alkotófolyamat során.

Azzal foglalkoztunk, hogy milyen az időhöz, a korhoz, a saját és környezetünk életkorához való viszonyunk? A generációs különbségekhez? A baby boomereknek a Zékhez és viszont? És a változáshoz, hiszen „az ember sokkal több annál, mint az az idő, ami belészorult“. Ez az idézet a Momoból származik: Michael Ende meseregénye vezette a kurzus résztvevőit egy évadon át az idő-viszony és manipulálhatóság rengetegébe vagy éppen tisztásaira.

Generációk közötti átjárók címet viselő workshop egyben a csoport évad végi munkájának közönség előtti bemutatója is lesz. Az eseményen arra hívjuk a résztvevőket, hogy lépjenek be a történetbe és gondolkodjanak velünk az időről, arról, hogy mi van a sztereotípiák mögött, hogy miért félünk az elszürküléstől, az ellopott időtől, és hogy meddig tudjuk őrizni a belső „Momot”.

Az előadás időtartama: 90 perc
Helyszín: Keres Emil Próbaterem, Andrássy út 31. 1. emelet
Max. létszám: 35 fő.
Időpontok: június 6. csütörtök 17:00-18:30, június 7. péntek 17:00-18:30

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen lehet június 4-ig, kedd éjfélig.

Csoporttagok: Bódi Laura, Bordás-Varga Nóra, Bozóki Márta, Böröczné Farkas Annamária, Czakó Emese, Fogarassy Hajnalka, Forrás Katalin, Havasi Annamária, Kajdy Sára, Korsós Antónia, Kovács Szonja, Litovszky Attila,Márkus Janka, Marót Edit, Maros Judit, Nyeste Ágnes, Palotás Ágnes, Ránki Júlia, Refle Alina, Szegedy-Maszák Borbála, Székely Kinga Krisztina, Székelyi Mária, Szilágyi Gréta, Vági Zsuzsa, Várnai Éva, Zámbó Csenge
Csoportvezetők: Durst Móni (drámapedagógus, szociodramatista) és Szendrey Gitta (drámainstruktor, művészetterapeuta)
Külön köszönet: Hlinyánszky Doma, László Boldizsár

Fotók: Csoszó Gabriella