radnoti 30 konyvbemutato 01 web 001

BEMUTATTUK A FELZENGŐ ÁLLOMÁSOK [RADNÓTI 30] CÍMŰ KÖNYVET

Január 22-én, a Magyar Kultúra napján mutattuk be a Radnóti Színház 30 évadjáról megjelent Felzengő állomások [Radnóti 30] című könyvet, amely a színház történetét személyes hangú visszaemlékezéseken, interjúkon, kritikarészleteken és rengeteg fényképen keresztül idézi meg. A kiadványról és a színház múltjáról szóló beszélgetésen Bálint András igazgató, Tarján Tamás, a kötet szerkesztője, valamint Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője vett részt. A kötetből részleteket olvasott fel Martinovics Dorina és Pál András. A kellemes hangulatú, a színház múltjának emlékezetes történeteit és a kötet elkészültét megidéző pódiumbeszélgetés után Bálint András kötetlen találkozásra invitálta a vendégeket az előcsarnokba, ahol a kötetet nem csak megvásárolni, de dedikáltatni is lehetett a jelen lévő szerzőkkel, színművészekkel.
A könyvet Tarján Tamás színháztörténész, színházkritikus szerkesztette Győrei Zsolt író, drámatörténész közreműködésével, tervezője Szüts Miklós festőművész. A kiadvány a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó közös gondozásában jelent meg; megvásárolható a színház szervezésén, előadások alatt a színházban, valamint a Líra könyvesboltokban és a Láng Tékában.

Interjú Bálint Andrással az Inforádió Könyvpercek című műsorában

Klubrádió, Ötös – Váradi Júliával, interjú Bálint Andrással (a 3. részre kell kattintani, 11.05 körül kezdődik az interjú)

Felzengő állomások – Könyv jelenik meg a Radnóti Színház 30 évadáról (színház.hu)

Szemere Katalin: Cserépkályha és otthonosság (nol.hu)

Kossuth Rádió Belépő című műsor, vendég: Bálint András (a jan. 26-i műsorra kell kattintani, az első téma a könyv)

D1 tévé és indavideo.hu – Fidelio Kultúrpercek (4.12-nél kezdődik a könyvről a riport)

Bartók Rádió Súgólyuk című műsor, vendég: Tarján Tamás (a jan. 30-i műsorra kell kattintani, a második téma a könyv)

Balogh Gyula: Harminc év összhangzattana (Népszava)

Magyar Katolikus Rádió, Meghívó című műsor (összeállítás, rögtön a műsor elején)

HVG, Stílus+ rovat, ajánló (1. rész, 2. rész)

ATV, Könyvjelző című műsor (Ungváry Tamás műsora) – vendég: Bálint András

További fotók facebook oldalunkon.

fotók: Dömölky Dániel

radnoti 30 konyvbemutato 01 web 001

radnoti30 cover 1000

radnoti 30 konyvbemutato 01 web 002

 

Életre kel a könyv

Minden színház történetében vannak előadások, pillanatok, amikre jó visszaemlékezni. Van, amelyikre azért, mert annyira mulatságos, egy másik megrendítő, a harmadikban olyan színészek játszanak, akik már régen nincsenek velünk, a negyediket öröm volt létrehozni, a hatodikra a mai napig büszkék vagyunk, a hetedikben jólesik rácsodálkozni rég elfeledett vagy sosem látott jelenetekre… A színház a jelen művészete – mégis: vessünk most egy pillantást a múltba.