Projektvezető: Lucie Orbók
Szöveg kurátor: Nagy Gabriella
Művészeti koncepció: Kováts Adél
Dramaturg: Kelemen Kristóf
Projektkoordinátor: Gál Róbert, Segesdi Móni
Social media: Hrisztov Radmila, Szécsényi Erzsébet
Grafika: Tóth Andrej
EUNIC-munkatársak: Paula María Fernández, João Miguel Henriques, Schäffer Anikó
Videó: Másik Szőke András
Munkatársak a Radnóti Színházból: dr. Komáromi György, Pap Zsuzsanna, Schaffler Sarolta, Szijártó Ádám
Külön köszönet: Szorcsik Anna, Peťovská Flóra, Kolláth Anna, Orbók Áron
A rendező munkatársai: Ari Zsófi, Hatvani Monika
Rendező: SZILÁGYI BÁLINT

Az idei Irodalom Éjszakája is a Cseh Centrum irányításával az EUNIC és a Radnóti Színház szervezésében és Budapest Főváros támogatásával jön létre március 28-án. A program az elmúlt évben a VI. kerület központi területén zajlott nagy sikerrel, idén pedig a nagykörút és a Hősök tere közötti részen tarják. 

Idén 23 színész 23 különböző érdekes vagy különc helyszínen 23 ország irodalmából olvas fel az ingyenes rendezvényen.

Olyan helyszínek kerülnek most is kiválasztásra, amelyek a nagyközönség előtt nem nyitottak, vagy nem szoktak befogadni felolvasásokat és színházi eseményeket, mint például egy fodrászat vagy egy cég tárgyalóterme. Éppen ez adja majd az este különlegességét.

A program 19:00-kor kezdődik és 23:00-ig tart. A nézők vándorolnak a helyszínek között, és mindenhol kb. 15 perces szövegrészletet hallgathatnak meg félóránként, egy szöveg összesen nyolcszor hangzik el. A felolvasások között a színészek 15 perces pihenőt kapnak, ezalatt cserélődik a közönség.

A 23 ország novelláiból, regényrészleteiből a felolvasásra szánt példányokat Kelemen Kristóf szerkesztette és Szilágyi Bálint rendezi. Március 13-án, szerdán délután lesz az első próba egy rövid sajtótájékoztatóval egybekötve a színház Keres Emil Próbatermében. Itt találkozik mindenki először a szövegekkel és az országokkal, a kortárs irodalmi részleteket összekötő tematika idén a családi fészek

Az Irodalom Éjszakáját idén negyedik alkalommal rendezik meg, és népszerűségét az is igazolja, hogy ebben az évben Debrecen is csatlakozik az eseményhez, debreceni helyszíneken, a Csokonai Színház színészei olvassák fel ugyanazokat a szövegeket ugyanabban az időben.

További információ: irodalomejszakaja.hu