DSC 0305

Elbúcsúztunk a Bárány Boldizsártól

2016. május 29-én utolsó alkalommal láthatták Szabó Magda: Bárány Boldizsár című zenés mesejátékát Őri Rózsa rendezésében. A 2010. február 6-án bemutatott darabtól, 6 év után, most vasárnap a 188. előadáson vettünk búcsút. Az előadás címszerepét évekig Klem Viktor alakította, majd 2013 óta Rétfalvi Tamás volt látható a rosszalkodó bárányfiú szerepében. A zenét és a dalokat a Vodku zenekar írta a darabhoz. Az előadás különlegessége, hogy a hivatásos színészek mellett színházunk háttérstábjából is többen szerepeltek benne – többek között a díszítő, a kellékes és a világosító is.

Az utolsó előadás közönségének a Gyereknap alkalmából Bárány Boldizsár cd-ket és a tapsrendnél lufikat osztottunk. Nézzék meg képes beszámolónkat.

DSC 0305
“Ez egy egyszerű történet, de közben fordulatos és izgalmas is, sok humorral fűszerezve. A főhős, Bárány Boldizsár, a darab végére rájön – és eközben a gyerekekkel is megérteti –, hogy mit szabad és mit nem lehet tenni az életben, hogy csak olyat szabad csinálni, amivel másnak nem okozunk kárt, mást nem bántunk meg vele. Ez a mese arról szól, hogy ha rosszat cselekszel, annak következménye van, és a rosszat neked magadnak kell jóvá tenni, és ez egy nehéz, kellemetlen feladat.” /Őri Rózsa, rendező/

DSC 0292

DSC 0274

DSC 0307

DSC 0300

DSC 0310

DSC 0316


A bemutatóhoz kapcsolódóan 2010-ben rajzpályázatot hirdettünk “Hogyan képzeled el a Bárány Boldizsár szereplőit” címmel, melyre az ország határain túlról is érkeztek pályaművek. Alább egy rövid válogatást láthatnak a rajzokból.

Balogh Dzsenifer10

Balogh Dzsennifer

Marton Lilla

Marton Lilla

Mátrai Madlen10

Mátrai Madlen

Nyull Fanni

Nyull Fanni

Mayer Boglárka

Mayer Boglárka

Nagy Ákos8

Nagy Ákos