Pedagógus és Radnóti

A Radnóti fontos „parkolóhelye” nem csak a diákoknak, de a pedagógusoknak is!

A 2017-ben elindult pedagógusoknak szóló programunkkal célunk, hogy szorosabbá fűzzük a tanárok, az oktatási intézmények és a színház közötti kapcsolatot. A kikapcsolódás és a feltöltődés mellett a Radnóti pedagógus programja tanítási inspirációt, drámapedagógiai munkamódszerek megismerésének lehetőségét is nyújtja.

A P+R programjainkon való részvétel díjmentes.

MIBŐL ÁLL A P+R PROGRAM?

A P+R-es pedagógusok…
… részt vehetnek a Pedagógus Tan-évadnyitó találkozóján, melynek keretében hírt adunk az évad programjairól, illetve a P+R eddigi eredményeiről. És persze közösen ki is próbálunk néhány játékos formát.
… rendszeresen részt vehetnek a RIM pedagógusok számára rendezett havi rendszerességű workshopjain, melyek általában a Radnóti Színház valamely előadásához kapcsolódnak.
… a nagyközönségnél korábban értesülnek a Radnóti havi műsortervéről.
… számára lehetőség van a műsor megjelenése előtti jegyfoglalásra maguk és osztályaik számára.
… számára előregisztrációs lehetőséget biztosítunk az új bemutatók főpróbáira.

A P+R programról bővebb információ kérése, illetve jelentkezési lehetőség a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen keresztül lehetséges.

Az idei évadban is töretlen lelkesedéssel zajlanak a Radnóti Színház színházi nevelési programjai. A RIM (Radnóti Ifjúsági Műhely) keretén belül működik – egyebek mellett – a Hosszútávú Színházpedagógia Program, a Többlépcsős Program vagy a P+R, a pedagógusoknak és az előadások értelmezését, befogadását segítő előkészítő-feldolgozó kurzus. Mostantól már egy lapozgatható, online prospektus is tájékoztatást ad a RIM foglalkozásokról.

Rendkívüli energiákkal működnek a Radnóti Ifjúsági Műhely (RIM) programjai, melyek a különböző korosztályoknak biztosítanak lehetőséget a közös játékra, a közös alkotásra és az együtt gondolkodásra, szakavatott drámainstruktorok segítségével.

„Hiszem, hogy a legfiatalabb nemzedékekkel való foglalkozás a színházban is a legjobb befektetés” – nyilatkozta korábban Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója. Ennek szellemében indult 2015-ben a Radnóti színházpedagógiai műhelye, a RIM – Radnóti Ifjúsági Műhely, melynek az elmúlt öt év során a színházi nevelési és művészetközvetítői tevékenysége a középiskolásoktól egészen a felnőtt generációknak szóló programokig szélesedett ki.

fotó: Gerencsér Anna