Pedagógus + Radnóti

 

AKCIÓBAN A PEDAGÓGUSOK – SZÍNHÁZ ÉS MÓDSZERTAN 

Változtatnál a metodikán? Konstruktív megoldást keresel? Magad vagy a dilemmáiddal? Erre kínálunk egyedi megoldást akkreditált képzésünkkel. 2023. október 7-én 60 órás és 60 kreditet érő képzést indít a Radnóti Színház és a Budapesti Műszaki Egyetem Bevezetés az akciómódszerek világába – Kihívások a tanteremben, az iskolában címmel. A képzés magában foglal 5 szombati módszertani napot és két színházi előadást felkészítéssel és feldolgozással.

Mit lehet ezen a kurzuson tanulni?

Egyszerű, könnyen bevethető, interaktív technikákat, amelyek

  • plasztikusabbá, élményszerűbbé teszik az oktatást;
  • aktívvá és motiváltabbá teszik a diákokat;
  • élvezhetőbbé és befogadhatóbbá teszik a tananyagot;
  • előhívják a diákok kreativitását;
  • fejlesztik az empátiát és a felelősségtudatot;
  • szemléletet adnak, amely az oktatásra mint közös alkotásra tekint, melyben a diákok aktív résztvevők, nem passzív befogadók.

Miért a színház?
A kurzus során két színházi előadást fogunk közösen megnézni a Radnóti Miklós Színházban, és az előadásokhoz kapcsolódva  konkrét példákon keresztül mutatjuk be, hogyan lehet játékosan előkészíteni, majd feldolgozni egy esztétikai élményt akciómódszerekkel. A cél, hogy a játékok révén a diákok saját élményt szerezzenek, és így megtalálják saját kérdéseiket egy színházi előadással kapcsolatban. Ezáltal tesszük lehetővé, hogy új módon közelítsenek meg őket érdeklő, aktuális témákat.

Kiknek ajánljuk?
Minden tanárnak, szaktól függetlenül, aki keresi azokat az eszközöket, amelyek demokráciára, kritikus gondolkodásra, empátiára nevelnek. Osztályfőnököknek, akik jobb osztályközösséget szeretnének, magyartanároknak, történelemtanároknak, rajztanároknak, akik műalkotásokat akarnak közelebb hozni a diákokhoz, nyelvtanároknak, akik egy más kultúrát, más nyelvet közvetítenek, és persze reálszakos tanároknak is, akik dramatikus eszközökkel élőbbé, kézzel foghatóbbá tehetik a nehéz elméleti kérdéseket.

A képzésről további információ itt olvasható.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

KAPCSOLAT: radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu

MIT NYÚJT MÉG A P+R PROGRAM?

A P+R-es pedagógusok…

…számára előregisztrációs lehetőséget biztosítunk az új bemutatók ingyenes főpróbáira.
…a nagyközönségnél korábban értesülnek a Radnóti havi műsortervéről.
…számára lehetőség van a műsor megjelenése előtti jegyfoglalásra maguk és osztályaik számára.
…mostantól már egy lapozgatható online prospektusból is válogathatnak az előadások befogadását és feldolgozását segítő Többlépcsős foglalkozásokból.

A P+R programról bővebb információ kérése, illetve jelentkezési lehetőség a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen keresztül lehetséges.