RIM – Radnóti Ifjúsági Műhely

ÚJRA ITT A RIM! KÖZÉPISKOLÁSOK, JELENTKEZZETEK!


A Radnóti Ifjúsági Műhely új csoportot indít középiskolások számára!

Várjuk azokat a 15-18 éves fiatalokat, akiket érdekel a színház, annak működése és lélegzése a mindennapokban, akik szeretnének egy csapathoz tartozni.

A foglalkozásokon hétről hétre egyre biztonságosabb, izgalmasabb, nyitottabb térré válik a Radnóti Színház próbaterme a közös játékokon, beszélgetéseken és alkotáson keresztül. A művészet és színházpedagógia segítségével olyan témákkal foglalkozunk, melyek a fiatalokat érintik.

A programban résztvevő diákok a foglalkozások lezárásaként bemutatnak egy közösen létrehozott előadást vagy alkotást.

A foglalkozások ingyenesek

 

Hasznos információk:

A program foglalkozásai heti rendszerességgel péntekenként zajlanak 16:30-19:30 között. Csoportvezető Szendrey Gitta drámainstruktor, művészetterapeuta.

A foglalkozások helyszíne: Keres Emil Próbaterem (1065 Bp. Andrássy út 31.)

Első foglalkozás: 2021.10.08. péntek

A jelentkezéshez korábbi színházi ismeret vagy tapasztalat nem szükséges, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A jelentkezési lapot és a szülői beleegyező nyilatkozatot a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címre várjuk.

Jelentkezési határidő: 2021. október 1.

JELENTKEZÉSI LAP

BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT

Mi a RIM?

 

A Radnóti Színház 2012-ben indította színházi nevelési programját. A Radnóti Ifjúsági Műhelyt 2015-ben Lakatos Dóra és Széplaki Nóra alapította, a műhely tevékenysége Kováts Adél igazgatósága alatt teljesedett ki. A RIM működése óta a legtöbb korosztályt megszólította.

Jelenleg középiskolás, egyetemista és felnőtt korosztállyal dolgozunk. Programjaink során lehetőséget biztosítunk a közös játékra, a közös alkotásra és az együtt gondolkodásra. Színházi, drámapedagógiai konvenciók és a szociodráma elemeinek felhasználásával segítjük elő a résztvevők személyiségének, készségeinek, gondolkodásmódjának fejlődését. Mindeközben csoportjaink ismerkednek a színházi munkafolyamatokkal, műfajokkal, a színház hatásmechanizmusával. A műhely célja, hogy a résztvevők idővel értő nézővé és tudatos kultúrafogyasztóvá váljanak. A programok hozzájárulnak ahhoz, hogy a társadalom aktív tagjai lehessenek, akik nem csak elfogadják, de formálják is a körülöttük lévő világot.

Az elmúlt 5 évben 25 színházi előadáshoz készült előkészítő és/vagy feldolgozó foglalkozás és több, mint 170 többlépcsős foglalkozás került megtartásra. Ezek során közel 5500 diák vett részt a színház közoktatáshoz kapcsolódó színházpedagógiai munkájában. Az évek alatt 57 oktatási intézménnyel kerültünk kapcsolatba és 138 pedagógussal dolgoztunk közvetlenül együtt. A hosszútávú programunk keretében 462 foglalkozást tartottunk és több, mint 260 általános iskolás, középiskolás és egyetemista diákot értünk el. 2018-ban elindítottuk a felnőtt korosztályt megszólító színházpedagógiai programunkat, mely során egy-egy repertoáron lévő előadással foglalkoztunk a színház alkotóinak közreműködésével. Körülbelül 200 fő vett részt ezeken a programokon.

 
ITT olvashatsz még rólunk.
fotók: Gerencsér Anna