Átváltozás
SzereplőkBodócs Diána
Czakó Gabriella
Dobay Júlia
Kováts Rozália
Marián Márk
Mészöly Andrea
Nagy Levente
Lendvai Máté
Pataki Panka
Sudár Henrietta
Tóth Károly
Kováts Adél
Nagy Márk

Zene: Mákó Rozi
Vizuális koncepció: Szabados Luca és az alkotók
Vetítés: Jobbágy Bernadett
Produkciós menedzser: Kopeczny Kata
Asszisztensek: Dobay Júlia, Tóth Károly
Rendezők: JOBBÁGY BERNADETT, MÉSZÖLY ANDREA

Kísérleti mozgásszínházi előadás

Az autóban ülünk. Ötéves vagyok. A kocsi füstöl. Belénk jött valaki hátulról az M7-esen. Az ajtók nem nyílnak, elromlott az elektronikai rendszer. A szüleink a használati útmutatóból próbálják kideríteni, hogyan jutunk ki. “A szélvédő belülről történő, páros lábú rúgás esetén egészben kiesik a helyéről” – találják meg, amikor egy, a kocsijából kiszálló férfi az autónkhoz lép, és kinyitja az ajtót.

Változás. Átváltozás. Alakulások.

A gyermekkorból a felnőttbe, egyik identitásból a másikba, az egyénből az együttbe… folyamatos úton levés.

Az előadás Pilinszky János Átváltozás című verséből indulva a saját jelen identitsunkkal és annak változásával foglalkozik. Hogyan, mivel vagyunk itt egyenként, és ez hogyan alkot egy közös folyamatot? Mit mutatok meg szívesen? Mit rejtenék el? És az, hogy ezt megmutatjuk, az változtat rajtunk? Változtat rajtatok?

Az ArtMan Egyesület ifjúsági programja a 2020-ban létrejött ArtMenők. Célja, hogy a  különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt és egyenértékűen, közös témafelvetések és döntések mentén vegyenek részt a mozgásos foglalkozásokon. Ezeken az alkalmakon alkotói és előadóművészi folyamatokon keresztül mozgásszínházi előadások jönnek létre. Első hosszabb produkciójukat Átváltozás címmel láthatják a nézők a Radnóti Tesla Laborban.

Támogatók:
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Budavári Önkormányzat, MáraiKult
 
Együttműködő partner:
Radnóti Miklós Színház, Műhely Alapítvány

fotók: Czeglédi Mátyás