Harold Pinter
A gondnok
Radnóti Színház
Következő előadás:
február 23. szombat, 19:00
Fordította: Totth Benedek

 


Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Ügyelő: Kónya József
A rendező munkatársa: Hatvani Monika

Rendező: ALFÖLDI RÓBERT

A Radnóti Színház február 24-én mutatja be a Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter A gondnok című színdarabját Alföldi Róbert rendezésében. A darabot a színház felkérésére Totth Benedek újrafordította.

Pinter egyik legtöbbet játszott drámája három férfi egymáshoz fűződő feszült, sokszor abszurdba hajló kapcsolatát meséli el.

Mick és Aston testvérek. Micknek van egy romos háza, és Aston, cserébe, hogy ott lakhat, elvállalja, hogy felújítja azt. Aston egy napon megment egy kocsmai verekedéstől egy hajléktalan férfit, Daviest, és hazaviszi magával. Davies hamar berendezkedik, a terv szerint ő lenne a ház gondnoka.

Pinter 1960-as darabja remek szereplehetőségeket kínál három markáns férfiszínésznek. Az elmúlt évtizedekben olyan sztárok játszották el, mint Jonathan Price, Colin Firth, Michael Gambon, Patrick Stewart és Kyle MacLachlan. A Radnóti Színpadán Pál Andrást (Mick), László Zsoltot (Aston) és Schneider Zoltánt (Davies) láthatja a közönség.


2005-ben nyerte el az irodalmi Nobel-díjat, az indoklás szerint ugyanis “színdarabjaiban feltárta a hétköznapok fecsegése alatt tátongó mélységeket, és behatolt az elnyomás zárt térségeibe”.

 „Harold Pinter örököseinek az engedélyét a Judy Daish Associates (UK) és a Hofra Kft. közvetítette.”

Bemutató: 2019. február 24.

Február 23.
19:00
szombat
Február 24.
19:00
vasárnap – bemutató
Február 26.
19:00
kedd
Március 5.
19:00
kedd
Március 13.
19:00
szerda
Március 23.
19:00
szombat
Március 27.
19:00
szerda
Március 31.
17:00
vasárnap