RIM – Keretek között (2015|2016)

 
Nincs is annál jobb, ha egy szuper társasággal alkothatunk valami újat. Ráadásul szinte nulláról! Úgy létrehozni egy előadást, hogy az elején még téma, szöveg és szerepek sincsenek. Csak pár fiatal és az ötleteik.
 
montage_1000
 
Így történt ez tavaly is, amikor a RIM-mel (Radnóti Ifjúsági Műhely) elkezdtünk dolgozni a Keretek között című előadásunkon.
Egy kis kutatgatás, gyűjtőmunka, interjúkészítés után megtaláltuk a nekünk való témát. Pontosabban a rólunk szóló témát. Aztán írtunk.
 
Mindenki a saját történetét, amit a hétköznapjai ihlettek. Így olyan jelenetek születtek, amik nem csak viccesek vagy megrázóak, hanem valósak is voltak. Ezekből a jelenetekből állt össze az előadásunk. Szereposztás, szövegtanulás, kellékkészítés, koreográfia, nevetés – ezek vártak ránk a próbákon. Minden percben valami újat tanultunk a színházról, egymásról és magunkról is. Az előadás utáni fergeteges hangulat pedig csak a ráadás volt. Volt, amikor nagyon elfáradtunk vagy egyszerűen nem jött össze valami, de a próbák ezzel jártak, ezzel együtt kereteztük be az emlékeket, melyeknek szerencsére egyre nagyobb keret kell majd.
 
Ha érdekel a színház, te is szeretnél új emberekkel megismerkedni, egy csapat részévé válni, akkor a RIM rád vár. De vigyázz, a keretedet nagyobbra kell majd szélesíteni!