Színpadhasogató

Hétfőn este különleges alkalom volt a Radnótiban. A színpad hátsó részének deszkáit felszedtük, feldaraboltuk, és kiosztottuk a társulat és a meghívott vendégek között.

web_8 web_15
web_17 web_30

Egy korábbi közleményünkben jeleztük, hogy speciális évad előtt áll a Radnóti Színház a 2018|2019-es évadban. A Paulay Ede utca 52. szám alatti ingatlannal Színházunk több mint húsz éve él társbérletben egy örökölt jogviszony miatt. A színpadunk egy része a szomszédos épülethez tartozik, és a díszletszállításunk is ezen az épületen keresztül történik. Előreláthatólag a szomszéd ház bontása és építése 2018 nyarán indul, ami így átmenetileg érinti a színházunk működését is. Színpadunk mélysége megszűnik egy évadra, csak egy leszűkített játékterünk marad. Az építkezés ideje alatt is biztosítva lesz a Radnóti Színház működése, nem költözünk el, nem zárunk be. A kisebb színpadot igénylő előadásainkat megtartjuk a Nagymező utcában, beleértve a tervezett bemutatóinkat is, amik már a megváltozott körülmények között születnek, ám a nagyobb színpadot igénylő repertoár-előadásainkat és az új bemutatóinkból egyet más helyszínen játszunk majd.

web_20 web_38
web_40 web_25

Fotók: Brozsek Niki

Így június 18-án tartottunk egy „színpadhasogató” partit, ahol a valaha is a Radnótin megfordult színészeket, alkotókat láttuk vendégül. Ezektől az emlékekkel teli fadaraboktól méltóképpen köszöntünk el, darabokra vágtuk és szétosztottuk azok között, akik vállalták, hogy valamit alkotnak majd a deszkákra. Terveink szerint ezeket a műalkotásokat a Színházak Éjszakáján állítjuk ki, a Keres Emil Próbateremben.