Reneszánsz az ünnepekre

Az év végéhez közeledve két reneszánsz kori előadásunk is látható az eSzínház felületén: december 25. vasárnap 19.00-től december 28. szerda 23:59-ig III. Richárd, másnaptól, vagyis december 29. csütörtök 19.00-től január 1. vasárnap 23:59-ig pedig a Csapodárok kerül műsorra.
Shakespeare királydrámáját 2018. februárjában mutattuk be Andrei Şerban rendezésében, Alföldi Róbert főszereplésével, aki ezzel a darabbal debütált színészként a Radnóti színpadán. Az előadás 2018-ban a POSZT-ról három díjjal  tért haza, valamint két kategóriában elnyerte a Színikritikusok Díját is.
A Radnóti ritkán tűz műsorára ízig-vérig vígjátékot, a 2020|2021-es évadban erre mégis sor került: Ruzante A csapodár madárka című művéből Peer Krisztián készített a reneszánsz komédia hagyományait a mai kor szelleméhez igazított történetet. A Szőcs Artur rendezte Csapodárok igazi jutalomjáték a színészeknek, önfeledt kikapcsolódás és szórakozás a nézőknek.
   
Az idei évadban mindkét előadás kizárólag online látható az eSzínház felületén, ahol a megadott időintervallumban a megtekintés tetszés szerint megállítható, újra nézhető. 

III. Richárd

Csapodárok