Radnótis podcast született

A Volvo, a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó együttműködésében megszületett a Kortárs felbeszélések podcast (gyártója a Betone Studio), ami a Margó Fesztiválon debütál október 17-én, szombaton a Várkert Bazárban. A sorozatban a kiadó és a színház által válogatott, sokszínű, izgalmas, a kortárs magyar irodalmi világot reprezentáló novellákat a Radnóti színészei és vendégművészei keltik életre, és az ő előadásukban hallhatók a novellákhoz Nyáry Krisztián ajánlói.

A Kortárs felbeszélések sorozatban 18 kortárs magyar író 27 novellája érhető el a Spotifyon, az Apple és a Google Podcasten.

Bodor Ádám, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Harag Anita, Háy János, Jászberényi Sándor, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Parti Nagy Lajos, Rakovszky Zsuzsa, Schein Gábor, Szabó T. Anna, Szaniszló Judit, Tar Sándor, Tóth Krisztina és Vida Gábor novellái Bálint András, Börcsök Enikő, Gazsó György, Kováts Adél, László Zsolt, Lovas Rozi, Martin Márta, Martinovics Dorina, Pál András, Porogi Ádám, Rusznák András, Schneider Zoltán és Sodró Eliza előadásában hallhatók. Az ajánlókat Baki Dániel, Mészáros Blanka és Nagy Márk tolmácsolja.

Kováts Adél főszereplésével Grosan Cristina rendező készített kisfilmet – Háy János Egy férfi című novelláját alapul véve mozgóképes történetbe helyezte a Kortárs Felbeszélésekben hallható László Zsolt által felolvasott novellát.