Petri Thealter

30 éves lett idén a szegedi Thealter fesztivál. Kilenc nap alatt közel harminc kortárs, független előadást láthatott a közönség, köztük a Radnóti Színház és az Ördögkatlan közös produkcióját, a Kezdhetek folytatódni című Petri György-estet. Elmaradt a jubileumi ünnepség, nem volt workshop, zsűri, sem díjkiosztó, de a nézők örömmel vettek részt a rangos seregszemlén.

Legközelebb szeptember 19-én Tállyán nézhetik meg az előadást, Budapesten pedig október 9-én.

“…vastapsot érdemelt és kapott is az Ördögkatlan Fesztivál és a Radnóti Színház Kezdhetek folytatódni című Petri György-estje. Romkocsmákat, lepukkant csehókat idéző hangulatban, sörrel a kezünkben hallgathattuk a költő verseit.” (Bálint Zsófia, revizoronline.com)

“Pál András teljes azonosulása lenyűgözően építette egymásra a sorokat, s bár végig éreztük, de nem láttuk Petrit, nem őt láttuk, hanem az elmondott szövegek szereplőjét, ahogyan egy sör mellett beszél, nőről, múltról, szépségről, mely a hibákból táplálkozik, “megenyhülő sötétségről”, az unalomról és undorról, melyen keresztül méri a világot.” (Ferencz Hedvig, thealter.hu)

Fotók: Németh György | 30. Thealter Fesztivál, Szeged