OTTHONRÓL IS VELÜNK LEHETSZ

online foglalkozás diákcsoportoknak

Mi kell ahhoz, hogy békésen együtt tudjon működni 2 ember? És 4? És 20? Szerinted kialakítható az ideális emberi közösség? Milyen szokásokat, szabályokat tudsz elképzelni annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát egy közösségi helyzetben? – A Radnóti Színház 10 című előadása kapcsán készült online foglalkozás során a diákokkal együtt keressük például ezekre a kérdésekre is a lehetséges válaszokat.

A pandémiás helyzet megnehezíti a személyes találkozást, mégsem szeretnénk feladni a közös játékot, alkotást, a színházról, szociális és társadalmi kérdésekről való együttgondolkodást. Épp ezért 2020 novemberétől VI. kerületi általános és középiskolás csoportok jelentkezését várjuk online foglalkozásainkra. A foglalkozások mindig egy, a Radnóti Színház repertoárján található előadáshoz kapcsolódnak, annak fő kérdései, témái mentén épülnek fel. A jelentkezésnek nem feltétele az előadások előzetes ismerete, de reméljük, hogy inspirálják a résztvevőket azok megnézésére, továbbgondolására.

A foglalkozásokra 8-15 fő közötti iskolai csoportok jelentkezését várjuk. A csoport tagjait egy évfolyamból várjuk, ám nem szükséges egyazon osztályközösségből érkezniük.

 

A 10 című előadáshoz kapcsolódó foglalkozások részletei és regisztrációja

A foglalkozásokhoz elérhető idősávok: november 19., 24. délelőtt, valamint december 1., 3., 8., és 10. délelőtt.
Időintervallum: 1,5 óra
Helyszín: Zoom rendszer, online tér (szükséges számítógép, internetkapcsolat és a Zoom program letöltése a csatlakozáshoz). A részvételhez szükséges Zoom linket a foglalkozás előtti napon küldjük el a regisztráló pedagógus számára, amelyen keresztül ő és a link továbbításával a résztvevő diákok becsatlakozhatnak a foglalkozásra.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációnak nem feltétele az adott előadás előzetes ismerete. Az időpontok fogadása és a csoportok fogadása regisztrációs sorrend alapján történik. A foglalkozások száma korlátozott.

Létszám: minimum 8, maximum 15 fő. A részvételt 7-12. évfolyamok számára javasoljuk.

Regisztrálni a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címen lehetséges az időpont megjelölésével, a szervező pedagógus elérhetőségének feltüntetésével, illetve a részvételi létszám feltüntetésével.

A foglalkozásokat a Radnóti Ifjúsági Műhely drámainstruktorai tartják.

A programsorozat a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítványának támogatásával valósulnak meg.

rim_logo_honlap