MÚLTÉPÍTÉS, avagy meghalni könnyű, élni a nehéz – könyvbemutató

MÚLTÉPÍTÉS, avagy meghalni könnyű, élni a nehéz címmel már kapható a Könyvhéten Mohácsi János és Mohácsi István első gyűjteményes drámakötete a JAK gondozásában. A dedikálással és rövid koncerttel egybekötött könyvbemutatót június 10-én, vasárnap 16 órakor tartottuk a Radnóti Színház előcsarnokában, ahol a testvérpáron kívül az állandó alkotótársakkal is találkozhatott a kedves néző, velünk volt Mohácsi János, Mohácsi István, Kovács Márton, Parti Nagy Lajos, Radnay Csilla, Bíró Kriszta, Pál András, Némedi Árpád, Kelemen József, Róbert Gábor, Gazsó György, Felhőfi Kiss László, László Zsolt, Remete Kriszta és Khell Zsolt. Velük Herczog Noémi, a kötet szerkesztője beszélgetett.

web_IMG_7587 web_IMG_7546

A gyűjteményes kiadásban öt emblematikus előadás szövegkönyvét olvashatjuk: Csak egy szög; 5606 – őrült lélek, vert hadak; Egyszer élünk; A csillagos ég; E föld befogad.

web_IMG_7593 web_IMG_7563
web_IMG_7584 web_IMG_7561

Fotók: Hevesi-Szabó Lujza

Részlet a könyv ajánlójából:

“Ezek a szövegek kibeszéletlen, közös elfojtásainkkal szembesítenek. Szereplőik szokatlanul számosak, majdnem, mint a magyar társadalom. És mind a magáét mondja. Ez a sokféleségük adja ki a magyar népet. De vajon hogyan dönt ez a nép mondjuk a Csak egy szögben? Végül a cigányok itt hagyják Magyarországot? Vagy a magyarok hagyják itt a cigányokat? Vagy senki sem megy sehova: és megpróbálnak együtt élni?”