Közönségtalálkozó Lackfival és a Hinták alkotóival

Január 16-án a Hinták című előadás után (kb. 20.45-kor) közönségtalálkozót tartunk a Radnóti Tesla Laborban, ahol novembertől van műsoron újra az előadás. Peremartoni Krisztina sok év kihagyás után a Hintákkal tért vissza a magyar színpadra .

Lackfi János szerzővel, Galgóczy Judit rendezővel, valamint a szereplőkkel, Peremartoni Krisztinával és Soltész Bözsével Barabás Éva beszélget.

“Ritka az olyan darab és előadás, mint Lackfi János drámája, a Hinták, amihez kivételes érzékenységgel nyúlt Galgóczy Judit rendező.
A Hintákban csak két szereplő van, Anya és Lánya. Viszonyukon és vívódásaikon keresztül ismerősnek hat számunkra az a hit, ami egyszerre ad biztonságot és ugyanakkor megfojt.
A hitbe vagy a hitetlenségbe vetett meggyőződésünk szerint élünk, döntünk, hol lefékezi, hol meg hajtja a lélekmotorunkat. A valós történeten alapuló drámában egy tragédia árnyékában járunk, az ágyhoz kötött lány és a kegyelembe vetett hitében próba elé kerülő anya megmosolyogtató és szívfacsaró egymáshoz kötöttségének dinamikáját követhetjük hétköznapi jelenetekben, amelyeket átsző Avilai Nagy Szent Teréz és Lisieux-i Kis Szent Teréz legendájának története. Az előadást rendező Galgóczy Judit visszatérő vendég a Radnótiban, Szövegséták Esterházyval és Viva Bartók! című előadásaink rendezője. Az anyát játszó Peremartoni Krisztina ezzel az előadással tért vissza a magyarországi színpadokra, és jelenleg csak ebben az előadásban látható itthon.”

Kováts Adél ajánlója