Kerekíts a RIM-ért, támogasd a Radnóti-fiatalokat!

Augusztus 10-től december végéig hirdetjük meg a Kerekítsd fel akciónkat az InterTicket alapítványának a közreműködésével. Tetszőleges összeggel kerekítheti fel jegye árát, hogy támogassa programunkat. A különbözet, az Ön által így nyújtott adomány a Radnóti Színházért Alapítvány számlájára kerül, mely segíti a RIM működését. Aki az adományról igazolást kér, írjon a szervezes@radnotiszinhaz.hu mailcímre!

6 éve alakult a Radnóti Ifjúsági Műhely, a RIM. Több száz fiatal tagja ennek az aktív közösségnek, akiket szakembereink, drámainstruktoraink nevelnek, terelnek és segítenek a kibontakozásban, önkifejezésben. Ez egy olyan edukációs vállalás, amire nem kötelez minket a fenntartónk, mi mégis nagyon fontos küldetésnek tartjuk. Ezért a fiatalok (14-24 éves korosztály) számára ingyenes képzést a Radnóti Színház minden évben saját költségvetéséből és pályázati pénzből segíti. Erre az évadra a költségvetés apró töredékét kaptuk csak meg pályázati forrásból. Ezért 5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni a Kerekítsd fel adományaiból, így a sok száz forint hatalmas segítség lesz, hogy a Radnóti Színház társadalmi felelősségvállalása, ifjúsági programja méltón folytatódjon.

Köszönet minden adományért!

Bővebben a RIMről:

Az ifjúsági műhelyünk fő tevékenységei 4 pillérből állnak. A hosszútávú program, ami 2 éven keresztül heti rendszerességgel ad foglalkozást, képzést a fiataloknak, mindkét év végén létrehoznak egy előadást, ami egy összegzése az adott évnek.

A másik pillér a nyomonkövetés, ami egy segítő program az iskolai keretekben létező problémákra: kirekesztés, megbélyegzés, bántalmazás stb. Drámainstruktoraink a tanteremben foglalkoznak a diákokkal a problémafeltáró, közösségformáló, készség- és képességfejlesztő konvenciók felhasználásával.

Harmadik programeleme a RIMnek a Több lépcsős program. Az ajánlott előadásokhoz elővezető és feldolgozó foglalkozásokat tartanak a tanterembe.

Negyedikként pedig egyedülállóan a MÉR (Magvető és Radnóti) áll, egy olyan közösségi és alkotói tér, ahol találkozik a kortárs szépirodalom és a színházpedagógia, az írott szöveg és a fiatalok őszinte gondolatai. A jelentkezők a foglalkozásokon nagyrészt a Magvető Kiadónál megjelent kortárs versekkel és novellákkal ismerkedhetnek a drámapedagógia eszközeinek segítségével, és a kreatív írás módszerével maguk is alkothatnak. A kiadó jóvoltából az elolvasott könyveket a diákok megkapják.

Ők a Radnóti-fiatalok, a jövő alkotói, művészei, közönsége.

Műhelyvezetőnk Durst Móni drámapedagógus, bölcsész, pszichodráma vezető.

Drámainstruktoraink: Széplaki Nóra, Szendrei Gitta, Mlynarik Julcsi eh. és Lévai Barbara eh.