Jó, hogy újra együtt vagyunk – évadnyitó a Radnóti Színházban

„Jó, hogy újra együtt vagyunk; kívánom, hogy így legyen az egész évadban”

– nyitotta meg a Radnóti Színház 36. évadját Kováts Adél igazgató. „Arra számítunk, hogy végigjátsszuk az évadot, de egy olyan tervet dolgoztunk ki, ami működik, ha korlátozások lesznek vagy, ha egyáltalán nem tudunk előadásokat tartani.

A nyáron jó érzés volt végre közönség előtt játszani, nagy sikere volt a Radnóti Tesla Labor kertjében a két Petri-estnek, túlcsorduló teltház volt A szerelmesek házain a Városmajori Szabadtéri Színpadon, és az évadindító III. Richárdra három nap alatt elkelt az összes jegy.

Bízunk benne, hogy még az évben befejeződik a Paulay Ede utcai építkezés, ami miatt a Radnóti színpada már negyedik éve szinte lefeleződött. A színpad felújítását júniusra tervezzük, de egy nagyobb álom szerint a nézőteret is átalakítanánk.
A stream-előadás műfaja velünk marad, több előadást már felvettünk, és szeptemberben folytatjuk a felvételek sorát.

A Radnóti Ifjúsági Műhely (RIM) az új évadban folytatja sokrétű tevékenységét, programjaikra a jelentkezés szeptemberben indul, ami ingyenes a résztvevők számára.

Idén indul egy írói rezidencia program is, amelyre a Kovács ikreket hívta meg a színház. Kovács Dominik és Viktor írópáros, akik fiatal koruk ellenére több díjat és drámát tudnak maguk mögött.

A 2021|2022-es évad hét bemutatóval és további tizenhárom, már repertoáron lévő darabbal telik meg.

fotók: Falus Kriszta