hogyan támogathatja a színházi szakmát

A Radnóti Színházért Alapítvány bevételét a nem alkalmazotti státuszú kollégák támogatására fordítjuk, és továbbra is gyűjtünk az Alapítvány számára, hogy minél hatékonyabb lehessen ez a támogatás.

Kérjük, aki teheti, támogassa Alapítványunkat felajánlásokkal és a személyi jövedelemadójának 1%-ával!

Radnóti Színházért Alapítvány
adószám: 18073874-2-42

számlaszám: OTP Bank 11706016-20771490

A befolyt összeggel azokat a kollégákat támogatjuk, akiknek most rendkívül nehézzé vált a megélhetés.

Köszönjük!

        

 

…ÉLETRE…

Jótékony felajánlás érkezett Gamplett Gábor többszörös maratonfutótól, aki a majd tíz évnyi futás tapasztalatát és történeteit írta le tanulságosan és izgalmasan a Maraton életre és halálra című könyvében. A februárban megjelent könyv minden eladott példánya után a kiadó 1.000 forintot utal a Radnóti Színházért Alapítvány számlájára. A befolyt összeggel azokat a kollégákat támogatja az alapítvány, akiknek most rendkívül nehézzé vált a megélhetés.

A könyvbemutatón Pál András olvasott fel részleteket. Gamplett Gábor könyve a küzdelemről, kitartásról és fegyelemről szól, melyek most különösen aktuális hívószavak. Olvassák szeretettel és a könyv vásárlásával támogassák a Radnóti Színház alapítványát!

A könyv a saját honlapján megrendelhető.

 

AKIK NÉLKÜL NEM MEGY – SZÍNHÁZI HÁTTÉRDOLGOZÓKÉRT

Elindult a FESZ Segélyalap, melynek célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegélyt nyújtson a bevétel és munka nélkül maradt színházi és táncművészeti alkotók, színházi művészeti, műszaki, háttértárak és adminisztratív dolgozók részére. Itt lehet adakozni, minden fillér számít.

feszsegelyalap.org

 

A MŰVÉSZEKÉRT

Színházi Szolidaritási Alapot hozott létre Schell Judit, a Thália Színház művészeti vezetője és Kálomista Gábor, a Thália Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az alapítvány célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a művészeknek (előadóművészek, táncművészek), akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel.
Várják azon intézmények, magánszemélyek jelentkezését, akik az alapítvány céljaival egyetértve támogatni kívánják a művésztársadalmat.

Bankszámlaszám: MKB 10300002-13180023-00014900
Elérhetőség: szinhaziszolidaritasialap@gmail.com