FUTÓTŰZ ÚJÉVKOR • UTOLJÁRA STREAMELVE

Az új évet a Futótűz online közvetítésével nyitjuk. Utoljára látható streamelve 72 órán át a Radnóti ikonikus előadása; 2022. január 1-én, szombaton 19.00-tól január 3-án, hétfőn 23.59-ig tekinthető meg online. Ez idő alatt bármikor elindítható, megállítható és visszanézhető. Csak Magyarországról nézhető. Jegyet vásárolni január 3. hétfő 18.00-ig van lehetőség.

Részletek a kritikákból:

Katartikus előadás. Az évad legütősebb előadása. A Futótűz egy líraisággal átszőtt, megrázóan tragikus történet. A Radnóti Színház előadása a kivetettség emberi tragédiáját érzékenyen jeleníti meg.

A jelenlét és a szó ereje maga a színház. „A dolgokat mondani és mondani kell” – hangzik el a darabban, és azok a mondatok betalálnak a néző szívébe, elméjébe.

Ezzel az előadással bebizonyosodik, hogy közösségformáló erővé válhat az elesettek iránti megértés. Ez az előadás nyitott szívűvé tesz.

„Ahogy a jó krimikben, ebben a darabban sincsen egy felesleges szereplő, egyetlen felesleges részlet sem, minden áthaladó alak, az összes furcsa különc, minden információmorzsa szükséges ahhoz, hogy ez a borzasztó, emberpróbáló kirakós végül összeálljon. /…/ a Futótűz helyszíne valójában mindegy is melyik ország, a háború pont ugyanolyan, ugyanazt teszi mindenütt. Szül például egész seregnyi özvegyet és árvát, szül mészárost, elmebeteget, és még annál is több cinkos némát – de szül hősöket is, akik nem állnak be a mészárosok, elmebetegek, és cinkos némák közé.”

fotó: Dömölky Dániel