turandot olvaso 02 domolky daniel WEB 001

Készül a Turandot

Túl vagyunk a Turandot próbafolyamatának felén, három hét múlva bemutató! Most bepillantást adunk a próbafolyamatba a blogunkon található próbanaplón keresztül.

“Bár a rendezés tényleg szigorúan prózai, Juronics nem tudja, és nyilván nem is akarja levetkőzni táncos-koreográfus énjét. A játék szigorúan zenére komponált, és gyakran segíti a színészeket egy-egy mozgásötlettel: „itt olyan latabárosan kellene elindulni”, „cartoon networkösen vonuljatok ki szépen”. Ahogy a diktátort játszó Bálint András az egyik ilyen instrukció megvalósítása után vidáman megjegyezte: „azt mondd meg nekünk, hogyan lépjünk, nem a lelkünket kell fejtegetni.”
/Részlet a próbanaplóból/

Január 26-án, kedden tartottuk a Carlo Gozzi 18. századi olasz szerző műve alapján készülő Turandot olvasópróbáját. A groteszk hangulatú felnőttmesét Térey János fordításában állítja színpadra Juronics Tamás rendező. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Bianca Imelda Jeremias tervezi. Turandot, Kína hercegnője szerepében Petrik Andreát láthatják majd, Kína császárát Bálint András alakítja. Bemutató: március 13., vasárnap

Alább válogatást láthatnak az olvasópróbán készült képekből. További fotók az olvasópróbáról facebook-oldalunkon.

A fotókat Dömölky Dániel készítette.

turandot olvaso 02 domolky daniel WEB 001

Juronics Tamás – rendező

 

turandot olvaso 02 domolky daniel WEB 003

Jelenet az olvasópróbáról

 

turandot olvaso 02 domolky daniel WEB 005

Díszletterv (díszlettervező: Cziegler Balázs)

 

turandot olvaso 02 domolky daniel WEB 006

Bálint András, Petrik Andrea, Pál András