Éjszakai hír

Tartozunk egy képes beszámolóval a Színházak Éjszakájáról azoknak, akik itt voltak és azoknak is, akik nem tudtak eljönni.

Volt nálunk minden a beszédórától a színészképzésig, Krémestől az “akasztásokig”, a színház belülről programtól a 10-en túli koncertig Cári Tibor zenekarával a The Tango Orchestrával. A színházi évad bemutatóiból is adtunk ízelítőt Kováts Adél és Schneider Zoltán vezetésével. Bepillanthattak két, párhuzamosan egymás mellett próbáló produkcióba, a MOLIÈRE – the passion és a Csillagképek próbájába. Mindkét rendező beavatta a közönséget a koncepcióba, ahogyan Valló Péter is felvázolta A szerelmesek házai című februári bemutatónk hátterét, a színészek pedig felolvastak a készülő műből (Péterfy Gergely fordítja). A vágyhoz Alföldi Róbert maga helyett egy levelet küldött a közönségnek, személyes volt és szép, jó felvezetést adott a felolvasáshoz. A Gináról és a Csapodár madárkáról csak beszélgettek, a szövegkönyvek még most készülnek. Cári Tibor és zenekara csodálatos műveket játszottak, ezek mind színházi produkciókra születtek vagy filmes (Ruben Brandt, a gyűjtő) felkérésre.

A fotóösszeállítással köszönjük meg, hogy több százan kíváncsiak voltak a Radnóti Színházra! Képes beszámolónkat Hevesi-Szabó Lujza készítette.